Kokosová torta

Autor receptu: redakcia

50 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Korpus: Maslo izbovej teploty vyšľaháme s cukrom. Potom pomaly zašľaháme vajcia a nakoniec pridáme preosiatu múku, prášok do pečiva a kokos. Do pripravenej vymastenej a múkou vysypanej formy vylejeme cesto a rovnomerne ho rozotrieme. Do vopred vyhriatej rúry na 160 °C dáme korpus upiecť do zlatohneda. S upečeným korpusom pracujeme až po vychladnutí.
  2. Plnka: Do vyšľahanej šľahačky pridáme cukor a kokosový sirup. Vychladnutý korpus si rozrežeme na tri časti a naplníme kokosovým krémom. Trocha krému necháme nakoniec a celú tortu ním potrieme. Čerstvý očistený kokos si nastrúhame na jemnom strúhadle a boky aj vrch torty ním obsypeme. Vrch torty nakoniec posypeme pistáciami po okrajoch. Pistácie môžeme nahradiť čerešňami či iným ovocím.
  3. Náš tip: Začerstva mleté alebo strúhané kokosové jadro orecha je vynikajúcou surovinou v cukrárstve. V Indii sa odporúča pre zabránenie žalúdočným problémom konzumovať aspoň raz týždenne šťavu zo zeleného kokosu.