Koko-nut kroissant na domáci spôsob fotorecept

margaretka28 - fotkamargaretka28, 31. mája 2012

Po zhliadnutí tv reklamy, sa ozval môj najmenší:"Mamí kúpiš?" Noo....už sme raz niečo podobné doma mali a po roztvorení sáčku,to veru príliž vábne nevoňalo,aspoň Zobraziť celý popisPo zhliadnutí tv reklamy, sa ozval môj najmenší:"Mamí kúpiš?" Noo....už sme raz niečo podobné doma mali a po roztvorení sáčku,to veru príliž vábne nevoňalo,aspoň teda mne nie.Hned som si pomyslela,že ktovie čo všetko tam je ,ked to vydrží tak dlho mäkké,chutilo to zvláštne,pre mňa tak umelo,tak som odpovedala nie,ja ti ich upečiem a stvorila som toto,:-)

24
porcií

Suroviny

500 g
2 PL
42 g
250 ml
1 KL
1 ks
2 PL
plnka:
1  pohárik
8 PL
6 PL
1 PL
250 g




Postup

  1. 1

    Múku som preosiala do misky,pridala cukor,kvasnice,vlažné mlieko a počkala som,kým mi vzíde kvások.Potom som pridala vajce,soľ a masť a vypracovala som hladké cesto.

    Koko-nut kroissant na domáci spôsob (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nechala som nakysnúť a preložila na dosku,roztiahla som ho a natrela heru.

    Koko-nut kroissant na domáci spôsob (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Poskladala som ho a znovu rozvaľkala.celý postup som opakovala 3 krát.

    Koko-nut kroissant na domáci spôsob (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom som cesto rozvaľkala a pokrájala na trojuholníky,na každý som dala kôpku nutely aj kokosovej plnky,ktorú som zarobila tak,že mlieko s cukrom som nechala zovrieť a zaliala kokos,nechala vychladnúť.

    Koko-nut kroissant na domáci spôsob (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Stočila som od širšieho konca k užšiemu a okolo plnky som dobre popritláčala,aby plnka nevytiekla .

    Koko-nut kroissant na domáci spôsob (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Uložila som na pomastený plech,potrela vajíčkom a dala piecť.

    Koko-nut kroissant na domáci spôsob (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Tu sú už upečené.

    Koko-nut kroissant na domáci spôsob (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A takto vyzerajú prekrojené.

    Koko-nut kroissant na domáci spôsob (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

siska76
krasne a urcite maju naozajstnu chut, nie ako tie umeliny v obchodoch
afataga
no tak teraz si ma sklamala s tou herou a ta nechuti umelo? keby si dala maslo alebo mast bolo by to vyborne az by sa mi slinky zbiehali, na pohlad su krasne
margaretka28
@afataga ,áno máš pravdu,s maslom by boli ešte lepšie,ale niekedy používam do cesta aj heru,ale napríklad do plniek vždy len maslo,lebo tam to cítim,že je to umelé,ale tieto sú dobré aj s herou.
izabella929
krásne, nemajú chybu...) ja tiež už nepoužívam Heru..skončila som s umelými maslami..
silvia68
s bravčovou masťou je cesto lepšie, také krehkejšie, margaríny som tiež škrtla z jedálnička, ani do cesta ich nedávam. veď ani cenove to už nie je až taký veľký rozdiel v porovnamí s maslom. A tie croasanty z obchodu fakt smrdia, aspoň mne, nie je predsa normálne aby tak dlho vydržali mäkké, musí tam byť kopec chémie.
tetrisss
No tie su krasne, ty si sikovna, to by ma teda nenapadlo, super :)
margaretka28
Dakujem za komentáre,pôvodne som chcela upiecť tie od@tatranka ,ale chýbalo mi sušené mlieko,tak som to nakoniec urobila iba takto,čo dom dal.:-)
stacy77777
Margaretka - ako vždy tvoje recepty super. Nedávno som videla reláciu, ktoré potraviny by vydržali najdlhšie po vymretí ľudstva, až ma zamrazilo, keď povedali, že balená piškótová roláda by vydržala 24rokov!!!! Síce to bolo v USA, ale veď tieto humusy tlačia do nás aj tu.
margaretka28
@stacy77777 ,to je ozaj hnus,niektoré potraviny,šťastie,že ja to nekupujem,ale upečiem radšej domáce koláčiky.@afataga ,ešte k tej here,ja mám tiež radšej maslo,ale to som už písala,dodala by som len toľko,že v tej jednej here je určite menej svinstva ako v celom kupovanom koláči a raz dávali v tv reláciu o margarínoch a hera a helia obstáli najlepšie,preto ich občas do cesta použijem.
tinna333
vyzeraju super a ta plnka musi byt mnam.. :) ja robim kysnute cesto bez masla ci hery.. recept mam od babky a nejak som sa nad tym nezamyslala vyskusat nejaky iny.. ide tam len 1/2 dcl oleja.. no ked peciem roladu z kysnuteho cesta tak sa mi cesto vidi take suchsie.. myslite ze to je tym ze tam nie je maslo? no buchty na pare alebo dukatove buchticky si snad lepsie ani predstavit neviem..
palokuchki
@margaretka28 , velmi dobre si si poradila. Tie rozky vyzeraju vynikajuco. Ten obrazok c.8 hovori za vsetko. No a tie reklamy to je naozaj vydieranie deti. Dcera robila chvilu veducu v MacDonald tak mi rozpravala o ich taktikach ako zlakat deti. No a deti potom domrzaju rodicov, aby ich tam zostali.
margaretka28
 varecha.pravda.sk/recepty/lekvarove-buchty/27444-recept.h...
@tinna333 ,aj ja robím klasické buchty či iné kysnuté cesto s olejom a nič mu nechýba,aj masť mám odskúšanú a je to super,tú heru som tam natrela preto aby sa to po skladaní lístkovalo,no a do závinov,či rolád ako ty hovoríš,tiež dávam tuk,takže asi preto ich máš suchšie a ešte čím je viac tuku v ceste,tým dlhšie vydrží mäkké,ale osobne si myslím,že to netreba preháňať a že 1 dl napr. oleja na 1 kg múky stačí.
margaretka28
@palokuchki ,veru je to tak,pre nich je to biznis,ich veru nezaujíma,či je to zdravé,alebo pre deti vhodné.Dokonca u nás bežala reklama na cukríky,ktoré sú udajne "plné vitamínov a ovocia" a niečo v tom zmysle,že ked rodičia deti milujú,tak im to kúpia,tak to som mala naozaj pocit,že to už presahuje hranice zdravého rozumu.Skrátka návod pre deti ako vydierať rodičov!
orchidea
Krásne kroissanty si upiekla. Ja mám deti už dospelé ale tiež toto pečivo ľúbia, môžem ich upiecť podľa tvojho receptu. Ďakujem.
medovnicek
tieto boli rozhodne chutnejšie a zdravšie ako tie kupované, máš ich krásne
betka11
sú také chutné že ich asi vyskúšam,ale bez masla lebo také nemôžeme
merihe
Aj ja ich určite upečiem,lebo vyzerajú velmi pekne a určite sú aj chutné...
babkamt
Teraz som si všimla tvoju zaujímavú plnku . Ukladám do kk .
mojaradost
Dnes som ich piekla, sú super ľahučké, výborné, len miesto bravčovej masti dom dala heru.
tatranka
Tvoje koko-nut kroissanty sú podľa mňa hodné 5*.Krásne.Určite veľmi chutné.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia