Koko-nut kroissant na domáci spôsob fotorecept
Foto: margaretka28
Po zhliadnutí tv reklamy, sa ozval môj najmenší:"Mamí kúpiš?" Noo....už sme raz niečo podobné doma mali a po roztvorení sáčku,to veru príliž vábne nevoňalo,aspoň Zobraziť celý popisPo zhliadnutí tv reklamy, sa ozval môj najmenší:"Mamí kúpiš?" Noo....už sme raz niečo podobné doma mali a po roztvorení sáčku,to veru príliž vábne nevoňalo,aspoň teda mne nie.Hned som si pomyslela,že ktovie čo všetko tam je ,ked to vydrží tak dlho mäkké,chutilo to zvláštne,pre mňa tak umelo,tak som odpovedala nie,ja ti ich upečiem a stvorila som toto,:-)
porcií
Postup
-
1
Múku som preosiala do misky,pridala cukor,kvasnice,vlažné mlieko a počkala som,kým mi vzíde kvások.Potom som pridala vajce,soľ a masť a vypracovala som hladké cesto.
-
2
Nechala som nakysnúť a preložila na dosku,roztiahla som ho a natrela heru.
-
3
Poskladala som ho a znovu rozvaľkala.celý postup som opakovala 3 krát.
-
4
Potom som cesto rozvaľkala a pokrájala na trojuholníky,na každý som dala kôpku nutely aj kokosovej plnky,ktorú som zarobila tak,že mlieko s cukrom som nechala zovrieť a zaliala kokos,nechala vychladnúť.
-
5
Stočila som od širšieho konca k užšiemu a okolo plnky som dobre popritláčala,aby plnka nevytiekla .
-
6
Uložila som na pomastený plech,potrela vajíčkom a dala piecť.
-
7
Tu sú už upečené.
-
8
A takto vyzerajú prekrojené.
@tinna333 ,aj ja robím klasické buchty či iné kysnuté cesto s olejom a nič mu nechýba,aj masť mám odskúšanú a je to super,tú heru som tam natrela preto aby sa to po skladaní lístkovalo,no a do závinov,či rolád ako ty hovoríš,tiež dávam tuk,takže asi preto ich máš suchšie a ešte čím je viac tuku v ceste,tým dlhšie vydrží mäkké,ale osobne si myslím,že to netreba preháňať a že 1 dl napr. oleja na 1 kg múky stačí.