Čokoládový koláč
Čokoládový koláč

Klasické čokoládové brownies

jurka - bez fotkyjurka, 29. marca 2020
Klasické čokoládové brownies
Foto: jurka

Rýchly recept pre milovníkov čokolády. Klasický recept na brownies ako má byť - vnútri vláčny, vonku chrumkavý.
Zdroj: Link na recept na mimibazar.cz

25
porcií
20 minút
príprava
20-30 minút
na 175 °C

Suroviny

300 g (horká)
250 g (alebo Hera)
1 bal.
250 g
4 PL
6 ks
200 g
1/4 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Dáme vyhriať rúru na 175 °C. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a maslo. Do roztopenej čokolády s maslom pridáme kryštálový a vanilkový cukor, kakaový prášok, soľ. Vymiešame. Odstavíme z vodného kúpeľa.

  2. 2

    Do čokoládového základu primiešame po jednom vajíčka. Nakoniec pridáme múku a dobre premiešame. Do cesta nepatrí žiaden prášok do pečiva. Cesto by malo byť hustejšie, ale stále by sa s ním malo dať dobre pracovať.

  3. 3

    Plech na pečenie nevytierame ani nevysypeme múkou, iba vystelieme papierom na pečenie. Ja som použila tortovú formu. Alternatíva je cesto vyliať do 1/2 plechu a zdvihnutím papiera na pečenie mu zabrániť rozliať sa po celom plechu.

  4. 4

    Cesto rovnomerne vylejeme na plech a dáme do vyhriatej rúry na 20-30 minút. Nepečieme dlhšie. Kontrolujeme zapichnutím špajle - MAJÚ sa na nej zachytiť vlhké kúsky z cesta. Pri pečení sa na koláči bude zdvíhať chrumkavá kôrka, ktorá však po vychladnutí klesne.

  5. 5

    Koláč krájame až po vychladnutí.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
Ja som predvčerom robila podobné, ale som pridala aj mleté orechy. My to voláme Fajné pečivo, všetkým chutilo. Recept mam aj medzi mojimi receptami. :-)
S radostí bych dala testovací vzoreček.
Ten recept mam uz asi 20 rokov pod nazvom Francuzsky cokoladovy kolac a hoci ho milujem , pekavam ho malo. Preco? Lebo som schopna ho dojest do vecera sama...
Je velmi dolezite ho nepiect velmi dlho, musi byt taky polodopecny , lebo je potom suchy a do druheho dna stvrdne.