Klasické čokoládové brownies
Foto: jurka
Rýchly recept pre milovníkov čokolády. Klasický recept na
brownies ako má byť - vnútri vláčny, vonku chrumkavý.
Zdroj: Link na recept na mimibazar.cz
porcií
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Dáme vyhriať rúru na 175 °C. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a maslo. Do roztopenej čokolády s maslom pridáme kryštálový a vanilkový cukor, kakaový prášok, soľ. Vymiešame. Odstavíme z vodného kúpeľa.
- 2
Do čokoládového základu primiešame po jednom vajíčka. Nakoniec pridáme múku a dobre premiešame. Do cesta nepatrí žiaden prášok do pečiva. Cesto by malo byť hustejšie, ale stále by sa s ním malo dať dobre pracovať.
- 3
Plech na pečenie nevytierame ani nevysypeme múkou, iba vystelieme papierom na pečenie. Ja som použila tortovú formu. Alternatíva je cesto vyliať do 1/2 plechu a zdvihnutím papiera na pečenie mu zabrániť rozliať sa po celom plechu.
- 4
Cesto rovnomerne vylejeme na plech a dáme do vyhriatej rúry na 20-30 minút. Nepečieme dlhšie. Kontrolujeme zapichnutím špajle - MAJÚ sa na nej zachytiť vlhké kúsky z cesta. Pri pečení sa na koláči bude zdvíhať chrumkavá kôrka, ktorá však po vychladnutí klesne.
- 5
Koláč krájame až po vychladnutí.
Tiež Čokoládový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Je velmi dolezite ho nepiect velmi dlho, musi byt taky polodopecny , lebo je potom suchy a do druheho dna stvrdne.
A robila som ho uz a je super len osobne pridavam o dost menej cukru a + kusky mliecnej cokolady su v tom mnam:)
Brownies je taký hutný koláč s viac menej neprepečeným stredom. Takže kypriaci prášok je podľa mňa bezpredmetný.