Čokoládový koláč
Klasické čokoládové brownies
Autor receptu: jurka
Rýchly recept pre milovníkov čokolády. Klasický recept na
brownies ako má byť - vnútri vláčny, vonku chrumkavý.
25 porcií |
20 minút príprava |
20-30 minút na 175 °C |
Postup
- Dáme vyhriať rúru na 175 °C. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a maslo. Do roztopenej čokolády s maslom pridáme kryštálový a vanilkový cukor, kakaový prášok, soľ. Vymiešame. Odstavíme z vodného kúpeľa.
- Do čokoládového základu primiešame po jednom vajíčka. Nakoniec pridáme múku a dobre premiešame. Do cesta nepatrí žiaden prášok do pečiva. Cesto by malo byť hustejšie, ale stále by sa s ním malo dať dobre pracovať.
- Plech na pečenie nevytierame ani nevysypeme múkou, iba vystelieme papierom na pečenie. Ja som použila tortovú formu. Alternatíva je cesto vyliať do 1/2 plechu a zdvihnutím papiera na pečenie mu zabrániť rozliať sa po celom plechu.
- Cesto rovnomerne vylejeme na plech a dáme do vyhriatej rúry na 20-30 minút. Nepečieme dlhšie. Kontrolujeme zapichnutím špajle - MAJÚ sa na nej zachytiť vlhké kúsky z cesta. Pri pečení sa na koláči bude zdvíhať chrumkavá kôrka, ktorá však po vychladnutí klesne.
- Koláč krájame až po vychladnutí.