Čokoládový koláč

Klasické čokoládové brownies

Autor receptu: jurka

Rýchly recept pre milovníkov čokolády. Klasický recept na brownies ako má byť - vnútri vláčny, vonku chrumkavý.

25
porcií
20 minút
príprava
20-30 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Dáme vyhriať rúru na 175 °C. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a maslo. Do roztopenej čokolády s maslom pridáme kryštálový a vanilkový cukor, kakaový prášok, soľ. Vymiešame. Odstavíme z vodného kúpeľa.
  2. Do čokoládového základu primiešame po jednom vajíčka. Nakoniec pridáme múku a dobre premiešame. Do cesta nepatrí žiaden prášok do pečiva. Cesto by malo byť hustejšie, ale stále by sa s ním malo dať dobre pracovať.
  3. Plech na pečenie nevytierame ani nevysypeme múkou, iba vystelieme papierom na pečenie. Ja som použila tortovú formu. Alternatíva je cesto vyliať do 1/2 plechu a zdvihnutím papiera na pečenie mu zabrániť rozliať sa po celom plechu.
  4. Cesto rovnomerne vylejeme na plech a dáme do vyhriatej rúry na 20-30 minút. Nepečieme dlhšie. Kontrolujeme zapichnutím špajle - MAJÚ sa na nej zachytiť vlhké kúsky z cesta. Pri pečení sa na koláči bude zdvíhať chrumkavá kôrka, ktorá však po vychladnutí klesne.
  5. Koláč krájame až po vychladnutí.