Kivovo-banánový chlieb (Kiwifruit & Banana bread)

Autor receptu: lusinkab

Viem,že ich je tu už zopár ale ako som tak blúdila po vareche tak takýto som nenašla,preto sa s ním chcem s Vami podeliť. Jednoduchý a rýchly aj pre tých čo kuchyňu obchádzajú alebo sú len začiatočníci. Recept je z časopisu ktorý vydáva jeden supermarket každý mesiac,je plný receptov a každý mesiac su vybrané tri sezónne ovocia a zelenina. Mesiac jún okrem tekvice a baklažánu patrí aj kiwi. Takže som sa dnes rozhodla urobiť zmenu v klasickom banánovom chlebe a vyskúšať tento.

15 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Najprv si dáme roztopiť maslo a necháme ho vychladnúť. Rúru predhrejeme na 180 °C a pokračujeme ďalej. Do misky si dáme múku,škoricu,kokos,cukor,PDP .......
  2. .........všetky suché suroviny spolu premiešame aby sa nám spojili a urobíme dierku v strede..........
  3. .... 3 kiwi a banán ošúpeme .....
  4. ...... a popučíme v miske s vidličkou .....
  5. ..... 2 vajíčka rozbijeme ......
  6. ......zľahka vyšľaháme ....
  7. ........ pridáme roztopené maslo,mlieko,vanilkový extrakt a zĺahka vyšĺaháme aby sa nám všetko spojilo ....
  8. .......... túto zmes vlejeme do dierky a pridáme celý obsah našej kiwovo - banánovej zmesi ....
  9. .... a všetko spolu premiešame ......
  10. ...... do formy na chleba dáme papier na pečenie tak aby nám prečnieval z bokov (je to preto aby sa nám potom lepšie vyberal z formy) a celé cesto vylejeme do formy (moja forma má rozmer 22x11cm) ....
  11. ....... zvyšné dve kiwi ošúpeme, nakrájame na kolieska a poukladáme na vrch. Vložíme do rúry a pečieme cca 45 minút na 180 °C (rúru počas pečenia neotvárame,keďže chlebík nám ešte pekne narastie tak aby nám náhodou nespadol).....
  12. ....... hotový chlebík keď je hotový tak by mal byť pekne hnedý a mäkký. Vytiahneme z rúry a necháme ešte postáť 5 minút vo forme a potom ho opatrne preložíme na mriežku a necháme úplne vychladnúť ........
  13. .......no a ešte prierez. Rýchle, chutné a jednoduché.