Foto: lekorica
Táto torta ulahodí aj ľuďom s celiakiou. Je svieža a veľmi chutná.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Na korpus: | |
120 g namleté |
|
1 ČL |
|
6 ks |
|
4 PL (alebo iné sladidlo) |
|
1 ČL |
|
Na plnku: | |
250 g |
|
100 g jemný |
|
200 g 16% |
|
1 ks (alebo obyčajný) |
|
1-2 PL (alebo iné sladidlo) |
|
3-4 ks na kolieska nakrájané |
|
Na želé: | |
2 ks Dr. Oetker |
|
400 ml |
|
100 ml |
|
Postup
-
1
Žĺtka s cukrom vymiešame do penista, pridáme orechy, kávu, prášok do pečiva, vyšľahané bielka a dobre vymiešame. Cesto vylejeme do vymastenej okrúhlej formy (o priemere 22 cm) a pečieme na 180 °C cca 40 minút.
- 2
Kým sa nám cesto upečie, vymiešame si mascarpone, tvaroh, kyslú smotanu a cukor s medom. Dáme na chvíľu do chladničky.
- 3
Cesto po upečení vyberieme a necháme vychladnúť. Na vychladnuté cesto natrieme krém a poukladáme nakrájané kivi.
- 4
Vodu so sirupom spolu zmiešame. Želé si uvaríme podľa návodu na obale a vmiešame do sirupovej vody. Želé je ešte riedke, tak si počkáme cca 15 minút kým trochu zhustne a až potom nalejeme na krém a kivi. Tortu chladíme v chladničke cca 30-45 minút, pokiaľ nám želé poriadne nestuhne. No a potom sa už tešíme na finálny produkt. Prajem vám dobrú chuť, koláčik je svieži a ľahký.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Krásný den přeji!
Presne, všade sú recepty len na múčne korpusy, bolo treba trochu obmeniť. A ďakujem. ;-)
@Haji ďakujem krásne. ;-)
Niekedy vyskúšam podľa teba. Pekný recept aj fotka!
@Janara ďakujem krásne. Obyčajnú múku sa snažím nahrádzať niečim iným, keďže mám doma diabetičku a dvoch alergikov. No a vlastne klasické recepty si len prispôsobujem. Chuť sa tým nezmení a dokonca niektoré chutia ešte lepšie. :-)
@Sracz ďakujem za kompliment, tiež mám doma jednu teenagerku, takže veľmi dobre viem čo im chutí. Niekedy je ale ťažké vyhovieť jej chutiam. :-D
ďakujem krásne, želé koláče sú u nás v lete top. :-)
Tiež som želé robila prvý krát, ale ak ideš podľa receptu na obale, nie je čo pokaziť. ;-)
@Ancicka rado sa stalo. ;-) Nech chutí. :-)
Ďakujem.
Ďakujem krásne. Mám rada takéto rýchle korpusy.
@Sonulienka ďakujem. Ja som použila toto želé, ale zloženie tam nie je. Je tam len napísané želé. Tu je odkaz: www.zdravapotravina.cz/kyprici-prasky-soda-a-zele/zelatina-dr-...
Ďakujem. :-) Tento korpus mám odskúšaný, takže ho často obmieňam ku rôznym krémom. Chcela som vyskúšať túto mňamku aj sním a vyšlo to. Korpus bol šťavnatý, keďže orechy obsahujú olej. No mňamka to bola. :-)
Mňam! Nádherný je. Ihneď by som si dala. Nemám kiwi, tak možno o týždeň. Naši ju milujú, lebo je svieža. :-)
žiaľ nedá sami to otvoriť tak neviem ktoré to je.
Je to tato zelatina:
www.oetker.sk/sk-sk/nase-produkty/prisady-na-pecenie/...
@Luss44 dakujem za pomoc. ;-)
Určite tiež vyskúšam. Tuším moja mamka robievala s tým zlatým klasom marhuľový koláč. :-)
ďakujem za rady. Mám sa ešte čo učiť. :-)