Kivi torta aj pre bezlepkáčov

Autor receptu: lekorica

Táto torta ulahodí aj ľuďom s celiakiou. Je svieža a veľmi chutná.

12
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Žĺtka s cukrom vymiešame do penista, pridáme orechy, kávu, prášok do pečiva, vyšľahané bielka a dobre vymiešame. Cesto vylejeme do vymastenej okrúhlej formy (o priemere 22 cm) a pečieme na 180 °C cca 40 minút.
  2. Kým sa nám cesto upečie, vymiešame si mascarpone, tvaroh, kyslú smotanu a cukor s medom. Dáme na chvíľu do chladničky.
  3. Cesto po upečení vyberieme a necháme vychladnúť. Na vychladnuté cesto natrieme krém a poukladáme nakrájané kivi.
  4. Vodu so sirupom spolu zmiešame. Želé si uvaríme podľa návodu na obale a vmiešame do sirupovej vody. Želé je ešte riedke, tak si počkáme cca 15 minút kým trochu zhustne a až potom nalejeme na krém a kivi. Tortu chladíme v chladničke cca 30-45 minút, pokiaľ nám želé poriadne nestuhne. No a potom sa už tešíme na finálny produkt. Prajem vám dobrú chuť, koláčik je svieži a ľahký.