Jeden z najlepších a najosviežujúcejších zákuskov :)
20
porcií
porcií
50 minút
príprava
príprava
20 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 5 |
|
| 200 g |
|
| 1 PL |
|
| 5 PL horúca |
|
| 200 g |
|
| Plnka: | |
| 450 g |
|
| 300 ml |
|
| 8-9 ks |
|
| želatína: | |
| 150 ml |
|
| 1 ks |
|
| 400 ml vlažná |
|
| 1 ks |
|
| 100 g |
|
Postup
-
1
Cesto: Žĺtky vyšľaháme s cukrom, postupne pridávame vriacu vodu a olej, potom múku s PDP a sneh z bielkov. Vylejeme na vymastený, múkou posypaný plech a upečieme.
- 2
Plnka: vyšľaháme smotanu na šľahanie s vanilkovým cukrom a vmiešame kyslú smotanu. Plnkou potrieme koláč a dáme do chladu. Keď plnka stuhne, poukladáme na ňu kolieska kivi.
- 3
želatína: uvaríme vodu zmiešanú so sirupom, zlatým klasom a cukrom. Hotovú želatínu vylejeme na kivi. Koláčik dáme odležať do druhého dňa.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu