Foto: simushkka
Jeden z najlepších a najosviežujúcejších zákuskov :)
20
porcií
porcií
50 minút
príprava
príprava
20 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 |
|
200 g |
|
1 PL |
|
5 PL horúca |
|
200 g |
|
Plnka: | |
450 g |
|
300 ml |
|
8-9 ks |
|
želatína: | |
150 ml |
|
1 ks |
|
400 ml vlažná |
|
1 ks |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Cesto: Žĺtky vyšľaháme s cukrom, postupne pridávame vriacu vodu a olej, potom múku s PDP a sneh z bielkov. Vylejeme na vymastený, múkou posypaný plech a upečieme.
- 2
Plnka: vyšľaháme smotanu na šľahanie s vanilkovým cukrom a vmiešame kyslú smotanu. Plnkou potrieme koláč a dáme do chladu. Keď plnka stuhne, poukladáme na ňu kolieska kivi.
- 3
želatína: uvaríme vodu zmiešanú so sirupom, zlatým klasom a cukrom. Hotovú želatínu vylejeme na kivi. Koláčik dáme odležať do druhého dňa.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu