Kivi džem s pomarančmi a bielou čokoládou fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 28. apríla 2016

Už sa mi pomaly míňajú zásoby tohto skvelého džemu, tak som si urobila kivi džem trošku inak...s pomarančami a veru skvelá kombinácia..

5
porcií
25 minút
príprava
65 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 kg
4 ks
1,20 kg
2 ks
1 ks
1 bal.

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kiwi som ošúpala a pokrájala na drobné kocky..pomaranče tak isto, aby boli kocky všetky rovnaké...zasypala som cukrom a miešala, kým sa celkom neroztopil..

    Kivi džem s pomarančmi a bielou čokoládou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    dala som ich do rajnice a nechala odparovať 50 minút..hrniec som zakryla pokrievkou, aby sa ovocie dobre uvarilo..keď sa odparil džem na polovicu, pridala som šťavu z dvoch citrónov, vanilku a škoricový cukor...teraz som nechala na silnejšom plameni,aby sa urýchlil proces hustnutia..

    Kivi džem s pomarančmi a bielou čokoládou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    po 15 min. skúška na tanieriku..

    Kivi džem s pomarančmi a bielou čokoládou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a začala som džem plniť do čistých sterilizovaných pohárov..na vrch džemu som uložila kocku bielej čoko

    Kivi džem s pomarančmi a bielou čokoládou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    poháre som zatvorila a obrátila hore dnom na 10 min.

    Kivi džem s pomarančmi a bielou čokoládou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    po vychladnutí som uložila do špajze...prajem vám dobrú chuť...

    Kivi džem s pomarančmi a bielou čokoládou (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

15 komentárov k receptu
"Džemovanie, lekvárovanie, ako aj marmeládovanie" je obor mimo mojej oblasti kuchyňských a všeobecných domácich záujmov a povinností, no chuť i vôňu tejto dobroty si dokážem živo predstaviť! Ale určite sa @izabella929 milá dočkámE aj predvedenia tohoto Tvojeho diela v kombinácii mne bližšej, v tortách, koláčikoch, zákuskoch a iných "lakokocinkách"!
Teší ma, že vás zaujal tento výborný džemík...kto pozná moje zaváraniny už vie, že kombinujem všetko možné a vždy je to veľmi chutné...niektorí už vyskúšali aj moje džemy z ružových lupeňov, aj z kôrky červeného melónu...pokiaľ budem mať vhodné suroviny dostupné,m tento rok budú len samé výborné zaváraniny..Ďakujem vám všetkým za vaše m ilé komentáre..)@sracz , to je jasné, že moje lekváre sa objavia v nových zákuskoch....vďaka za milé slová.-)

Pridaj komentár k receptu: