Kelová polievka s mäsovými guľkami (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Polievka bola u nás odjakživa základ a keď navarím takúto dobrotu nepotrebujem ani druhý chod :-)

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na samotnú polievku nám stačí zopár surovín... ja si odkladám do mrazáku kožky zo slaniny a keď varím takúto alebo podobnú polievku pridávam na prilepšenie aj tieto kožky
  2. na masti si speníme cibuľku, pridáme zemiaky, osolíme, okoreníme, orascujeme
  3. pridáme nakrájaný kel a kožky zo slaninky, zalejeme vodou a varíme asi 30 minút. Na záver pridáme majoránku a pretlačený cesnak. Ochutnáme, ak treba dosolíme, dokoreníme.
  4. Bravčové mäso (ja používam odrezky, ktoré odkladám do mrazáka) pomelieme, pridáme v mlieku namočené a vyžmýkané rožky, vajíčka, na drobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak a bylinky, osolíme, okoreníme a dobre všetko spolu premiešame. Ak treba pridáme strúhanku na zahustenie, alebo vajíčko na rozriedenie.
  5. z mäsovej masy tvarujeme guľky a kladieme ich na pomastený plech
  6. dáme zapiecť do rúry
  7. a môžeme podávať.... dobrú chuť!
  8. ja som k polievke ešte upiekla chlieb so sušenými rajčinami a tak nám toto jedlo poslúžilo aj ako polievka aj ako hlavný chod....