Foto: fi0na
ďalšia polievka, ktorá sa u nás varieva roky
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vo väčšom hrnci opražíme na drobno nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme rascu, chvíľu opražíme a zalejeme vodou. Keď začne voda vrieť pridáme nakrájané zemiaky (nové zemiačky nešúpem), na hrubšie pásiky nakrájaný kel a klobásu na kolieska. Osolíme a okoreníme.
- 2
Kým kel zmäkne, budú hotové aj zemiačky. Ak budete používať staršie zemiaky, pridajte ich do hrnca spolu s vodou, aby sa stihli spraviť. Dôležité je, aby ste kel pridávali vždy až do vriacej vody, aby nestratil vitamíny a varili ho odkrytý kvôli farbe.
- 3
Tesne pred dovarením pridáme nadrobno nakrájaný cesnak (čím viac tým lepšie) a majoránku. Žiadny bujón ani múka :) Výborná obmena polievky je aj so slaninkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu