Kelová polievka s klobásou

fi0na - fotkafi0na, 7. júla 2014
Kelová polievka s klobásou
Foto: fi0na

ďalšia polievka, ktorá sa u nás varieva roky

6
porcií
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks stredne veľký
1 ks
4 strúčiky
2 ks
1 ČL




Postup

  1. 1

    Vo väčšom hrnci opražíme na drobno nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme rascu, chvíľu opražíme a zalejeme vodou. Keď začne voda vrieť pridáme nakrájané zemiaky (nové zemiačky nešúpem), na hrubšie pásiky nakrájaný kel a klobásu na kolieska. Osolíme a okoreníme.

  2. 2

    Kým kel zmäkne, budú hotové aj zemiačky. Ak budete používať staršie zemiaky, pridajte ich do hrnca spolu s vodou, aby sa stihli spraviť. Dôležité je, aby ste kel pridávali vždy až do vriacej vody, aby nestratil vitamíny a varili ho odkrytý kvôli farbe.

  3. 3

    Tesne pred dovarením pridáme nadrobno nakrájaný cesnak (čím viac tým lepšie) a majoránku. Žiadny bujón ani múka :) Výborná obmena polievky je aj so slaninkou.

Diskusia k receptu

radost
výborná polievka..ktorá sa aj u nás varieva roky..:-)
evanaaa
Aj ja som robila kel, budeme ho jesť aj tri dni :-) Ale je dobrý, trochu pikantný ( ako skoro všetko čo varievam), a odokrytý ho nechávam spočiatku, ale nielen kvôli farbe, ale aby sa vyparili z neho silice (aj kapustu treba tak variť), inak by bol horký, no neskôr ho prikryjem, nie úplne. A máme k nemu dusené hovädzie na šťave, to väčšinou robievam k omáčkam a prívarkom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia