Kelová polievka s klobásou
Autor receptu: fi0na
ďalšia polievka, ktorá sa u nás varieva roky
6 porcií |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Vo väčšom hrnci opražíme na drobno nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme rascu, chvíľu opražíme a zalejeme vodou. Keď začne voda vrieť pridáme nakrájané zemiaky (nové zemiačky nešúpem), na hrubšie pásiky nakrájaný kel a klobásu na kolieska. Osolíme a okoreníme.
- Kým kel zmäkne, budú hotové aj zemiačky. Ak budete používať staršie zemiaky, pridajte ich do hrnca spolu s vodou, aby sa stihli spraviť. Dôležité je, aby ste kel pridávali vždy až do vriacej vody, aby nestratil vitamíny a varili ho odkrytý kvôli farbe.
- Tesne pred dovarením pridáme nadrobno nakrájaný cesnak (čím viac tým lepšie) a majoránku. Žiadny bujón ani múka :)
Výborná obmena polievky je aj so slaninkou.