Foto: figovnik
podrobnejší recept na mojej stránke www.figovnik.com, kde nájdete aj recepty na arašidové maslo alebo maslo z vlašských orechov ...
Postup
-
1
Do jednej misky si dáme múku, sódu bikarbónu a soľ. Poriadne zamiešame. Do druhej misky si dáme cukor, arašidové maslo a maslo poriadne premiešame až kým sa ingrediencie nespoja – najlepšie mixérom.
-
2
Pridáme vanilkovú arómu a vajíčko. Znova poriadne rozmiešame. Do tejto zmesi primiešavame múkovú zmes, všetko poriadne premiešame aby sa hmota spojila.
-
3
V tretej miske máme pripravený cukor na obaľovanie. Plech si vyložíme papierom. Z hmoty si tvarujeme guľky rovnakej veľkosti, dáme do misky s cukrom, obalíme a ukladáme na plech.
-
4
Dáme piecť na 5 minúť. Vyberieme plech a s vareškou ( alebo s čím sa to bude dobre robiť) vpichujeme dierky.
-
5
Dáme znova zapiecť na 5-10 minút. Keď vychladnú môžeme ich plniť džemom, čokoládou s hocičím podľa chuti.
-
6
a toto je výsledok + dve iné sladkostičky, ktoré som vtedy akurát robila :)
Diskusia k receptu