Keksíky s arašidovým maslom fotorecept

figovnik - bez fotkyfigovnik, 5. augusta 2014
Keksíky s arašidovým maslom (fotorecept)
Foto: figovnik

podrobnejší recept na mojej stránke www.figovnik.com, kde nájdete aj recepty na arašidové maslo alebo maslo z vlašských orechov ...

Suroviny

1 šálka
1/2 šálky
1/2 šálky
1 a 3/4 šálky
1 ks
1 čl
1 čl
 na obaľovanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do jednej misky si dáme múku, sódu bikarbónu a soľ. Poriadne zamiešame. Do druhej misky si dáme cukor, arašidové maslo a maslo poriadne premiešame až kým sa ingrediencie nespoja – najlepšie mixérom.

    Keksíky s arašidovým maslom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme vanilkovú arómu a vajíčko. Znova poriadne rozmiešame. Do tejto zmesi primiešavame múkovú zmes, všetko poriadne premiešame aby sa hmota spojila.

    Keksíky s arašidovým maslom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V tretej miske máme pripravený cukor na obaľovanie. Plech si vyložíme papierom. Z hmoty si tvarujeme guľky rovnakej veľkosti, dáme do misky s cukrom, obalíme a ukladáme na plech.

    Keksíky s arašidovým maslom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dáme piecť na 5 minúť. Vyberieme plech a s vareškou ( alebo s čím sa to bude dobre robiť) vpichujeme dierky.

    Keksíky s arašidovým maslom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dáme znova zapiecť na 5-10 minút. Keď vychladnú môžeme ich plniť džemom, čokoládou s hocičím podľa chuti.

    Keksíky s arašidovým maslom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a toto je výsledok + dve iné sladkostičky, ktoré som vtedy akurát robila :)

    Keksíky s arašidovým maslom (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu
@figovnik , už som ich včera obdivovala, mňa lákajú na pohľad, arašidy som kedysi denne jedávala, mám rada aj v sušienkach, len neviem, či je každé to maslo aj slané, alebo sa nájde aj sladké, nevyznám sa v tom, asi je najlepšie si spraviť. Budem sa musieť podívať na tú tvoju stránku.
nie je každé arašidové maslo slané, ale v tomto prípade by ani to nevadilo lebo by sa to vyvážilo ... hej hej asi je najlepšie si ho spraviť podľa chuti :)

Pridaj komentár k receptu: