Slivkový koláč

Kefírový koláč s mrveničkou

Autor receptu: frommykitchendotcom

30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Najprv si pripravíme mrveničku a slivky, keďže samotná príprava cesta je rýchla. Slivky umyjeme, rozdelíme na polovice a odkôstkujeme. Na mrveničku dáme všetky suroviny do misky a spracujeme rukami. Rúru predhrejeme na 180 °C.
  2. Cesto: Do misky dáme kefír, vajcia, olej, kryštálový a vanilkový cukor a preosiatu múku s práškom do pečiva.
  3. Všetko spolu mixérom vymiešame. Dostaneme hustejšie cesto, ktoré vylejeme na plech (30x20 cm) vystlaný  papierom na pečenie. Ak máte radi tenšie cesto, odporúčam použiť väčší plech.
  4. Na cesto poukladáme slivky reznou stranou nahor a dáme piecť do rozohriatej rúry na 30 minút. Po 15 minútach pečenia koláč posypeme mrveničkou. Po upečení necháme vychladnúť a až potom krájame.