Kečup

pipa - bez fotkypipa, 8. augusta 2013

Tento recept som získala od mojej priateľky a trochu som ho upravila. Asi je veľmi dobrý, lebo ho robí už veľa mojich známych, krorí ho ochutnali.

30 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
250 g
2000 g
1,5 dcl
1 PL
1 PL (alebo jogurt)
1 ČL
150 g
7 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nakrájané jablká, cibuľu, paradajky rozvariť.

  2. 2

    Pridať ostatné prísady a variť do zhustnutia.

  3. 3

    Všetko pretrieť cez sito, znova prevariť asi 10 minút.

  4. 4

    Plniť do fliaš, vychladnuté uzatvoriť, sterilizovať na teplote 80 stupňov 10 min.

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
kazdy mame svoj recept. Ja nedavam jablka, ale pridavam cviklu. Velmi zalezi od kvality rajcin, pestujem si odrodu, ktoru kratko po zovreti - zmaknuti rozmixujem je hned husta.
2kg paradajky, 25dkg cibuľa, 1/2 kg mäsité červené papriky /môže byť aj feferónka/
1 cvikla, 1 kúsok škorice, 4 klinčeky, 10ks nové korenie, 5ks čierne korenie, 3ks bobkový list, kúsok badiánu
2lyžičky sladkej papriky, 1,25dcl jablčného octu, 1 poliev.lyžica horčice, 1 lyžica solamyl - ja nedavam,
2 kávové lyžičky soli, 20dkg cukor.
kazdy mame svoj recept, ja uz dobrych 5 rokov mamim od babky ten jej a nie a nie sa k nemu dostat :D furt tvrdi ze este nie je taka stara aby mi prezradila tajomstvo :D
kazdy ma urcite svoj recept, ja som tento nepridala preto, aby som ho niekomu nanutila, ale aby ho niekto aj v malom mnozstve vyskusal, ak este kecup nerobil
Mám rada pikantné tak pridávam aj feferonky a pre extra chuť niekedy pridám aspoň 1ks stonky zeleru.Keď som chcela uchovať dlhšie tak som sterilizovala.Ostatné prísady ako máš ty.
používateľ nemá avatar
dpm
môj recept na kečup /teda nie môj, pretože ho mám od tetky Terezky/
2 kg paradajky
1/4 kg očistené jablká-bez šupky
1/2 kg cibuľa
Všetko pokrájam do hrnca a pridám:
2 ks klinček
1 dcl ocot
1 polievková lyžica soľ
2 bobkové listy
2 kávové lyžičky sladká paprika
16 ks - guličky čierne korenie
8 ks - guličky nové korenie
Koreniny zviažem do uzlíčka alebo dám do čajového vajíčka.
Varím 2 hodiny, vyberiem koreniny a zmes potom zmixujem, prepasírujem cez sitko na cestoviny. Pridám 20 dg kryštálového cukru a 20 minút ešte povarím. Plním do fliaš a na chvíľu dám sterilizovať do pary.
Ja som uz vyskusala niekolko receptou na kecup,ale tento presne,ako ho robis ty sa osvedcil najviac,uz ho robim roky.Ale davam horuci po naplneni do flias,este do deky-nesterilizujem..

Pridaj komentár k receptu: