Tento recept som získala od mojej priateľky a trochu som ho upravila. Asi je veľmi dobrý, lebo ho robí už veľa mojich známych, krorí Zobraziť celý popisTento recept som získala od mojej priateľky a trochu som ho upravila. Asi je veľmi dobrý, lebo ho robí už veľa mojich známych, krorí ho ochutnali.
30 minút
príprava
príprava
90 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nakrájané jablká, cibuľu, paradajky rozvariť.
- 2
Pridať ostatné prísady a variť do zhustnutia.
- 3
Všetko pretrieť cez sito, znova prevariť asi 10 minút.
- 4
Plniť do fliaš, vychladnuté uzatvoriť, sterilizovať na teplote 80 stupňov 10 min.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
2kg paradajky, 25dkg cibuľa, 1/2 kg mäsité červené papriky /môže byť aj feferónka/
1 cvikla, 1 kúsok škorice, 4 klinčeky, 10ks nové korenie, 5ks čierne korenie, 3ks bobkový list, kúsok badiánu
2lyžičky sladkej papriky, 1,25dcl jablčného octu, 1 poliev.lyžica horčice, 1 lyžica solamyl - ja nedavam,
2 kávové lyžičky soli, 20dkg cukor.
2 kg paradajky
1/4 kg očistené jablká-bez šupky
1/2 kg cibuľa
Všetko pokrájam do hrnca a pridám:
2 ks klinček
1 dcl ocot
1 polievková lyžica soľ
2 bobkové listy
2 kávové lyžičky sladká paprika
16 ks - guličky čierne korenie
8 ks - guličky nové korenie
Koreniny zviažem do uzlíčka alebo dám do čajového vajíčka.
Varím 2 hodiny, vyberiem koreniny a zmes potom zmixujem, prepasírujem cez sitko na cestoviny. Pridám 20 dg kryštálového cukru a 20 minút ešte povarím. Plním do fliaš a na chvíľu dám sterilizovať do pary.