Tento recept som získala od mojej priateľky a trochu som ho upravila. Asi je veľmi dobrý, lebo ho robí už veľa mojich známych, krorí Zobraziť celý popisTento recept som získala od mojej priateľky a trochu som ho upravila. Asi je veľmi dobrý, lebo ho robí už veľa mojich známych, krorí ho ochutnali.
30 minút
príprava
príprava
90 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
2kg paradajky, 25dkg cibuľa, 1/2 kg mäsité červené papriky /môže byť aj feferónka/
1 cvikla, 1 kúsok škorice, 4 klinčeky, 10ks nové korenie, 5ks čierne korenie, 3ks bobkový list, kúsok badiánu
2lyžičky sladkej papriky, 1,25dcl jablčného octu, 1 poliev.lyžica horčice, 1 lyžica solamyl - ja nedavam,
2 kávové lyžičky soli, 20dkg cukor.
2 kg paradajky
1/4 kg očistené jablká-bez šupky
1/2 kg cibuľa
Všetko pokrájam do hrnca a pridám:
2 ks klinček
1 dcl ocot
1 polievková lyžica soľ
2 bobkové listy
2 kávové lyžičky sladká paprika
16 ks - guličky čierne korenie
8 ks - guličky nové korenie
Koreniny zviažem do uzlíčka alebo dám do čajového vajíčka.
Varím 2 hodiny, vyberiem koreniny a zmes potom zmixujem, prepasírujem cez sitko na cestoviny. Pridám 20 dg kryštálového cukru a 20 minút ešte povarím. Plním do fliaš a na chvíľu dám sterilizovať do pary.