Kečup

pipa - bez fotkypipa, 8. augusta 2013

Tento recept som získala od mojej priateľky a trochu som ho upravila. Asi je veľmi dobrý, lebo ho robí už veľa mojich známych, krorí ho ochutnali.

30 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
250 g
2000 g
1,5 dcl
1 PL
1 PL (alebo jogurt)
1 ČL
150 g
7 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nakrájané jablká, cibuľu, paradajky rozvariť.

  2. 2

    Pridať ostatné prísady a variť do zhustnutia.

  3. 3

    Všetko pretrieť cez sito, znova prevariť asi 10 minút.

  4. 4

    Plniť do fliaš, vychladnuté uzatvoriť, sterilizovať na teplote 80 stupňov 10 min.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
kazdy ma urcite svoj recept, ja som tento nepridala preto, aby som ho niekomu nanutila, ale aby ho niekto aj v malom mnozstve vyskusal, ak este kecup nerobil
1x dadaria
kazdy mame svoj recept. Ja nedavam jablka, ale pridavam cviklu. Velmi zalezi od kvality rajcin, pestujem si odrodu, ktoru kratko po zovreti - zmaknuti rozmixujem je hned husta.
2kg paradajky, 25dkg cibuľa, 1/2 kg mäsité červené papriky /môže byť aj feferónka/
1 cvikla, 1 kúsok škorice, 4 klinčeky, 10ks nové korenie, 5ks čierne korenie, 3ks bobkový list, kúsok badiánu
2lyžičky sladkej papriky, 1,25dcl jablčného octu, 1 poliev.lyžica horčice, 1 lyžica solamyl - ja nedavam,
2 kávové lyžičky soli, 20dkg cukor.
kazdy mame svoj recept, ja uz dobrych 5 rokov mamim od babky ten jej a nie a nie sa k nemu dostat :D furt tvrdi ze este nie je taka stara aby mi prezradila tajomstvo :D