Foto: elysa
Dostala sa mi do rúk kuchárska kniha Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb dědictví našich babiček... Kniha je plná krásnych tradičných receptov a ja Zobraziť celý popisDostala sa mi do rúk kuchárska kniha Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb dědictví našich babiček... Kniha je plná krásnych tradičných receptov a ja som hneď vyskúšala recept na tento likér... Vraj vydrží až 1 rok, to by som ho ale musela zakopať na záhradke, tú ale nemám, mám len chladničku bez zámku:)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Uvaríme silnú kávu, môže byť aj espreso, ja som zaliala 3 kl kopcom instantnej kávy a necháme vychladnúť. Do hrnčeka dáme variť vodu, cukor a prerezaný vanilkový lusk. Privedieme k varu a pomaly varíme 10 minút na sirup. Necháme ochladnúť.
-
2
Keď je všetko vychladnuté, pripravíme si čistý hrniec a husté sito. Kávu aj sirup precedíme, prilejeme alkohol, ja som našla v bare domácu pálenku:), tak som šupla nej...
-
3
Všetko spolu premiešame, nalejeme do sklenenej fľaše, vyšlo to na cca 0,5 l. V ozdobnej fľaši je vhodný aj ako darček, hodí sa aj do domácej kávovej zmrzliny, ktorá vďaka alkoholu nezmrzne na kosť...
-
4
V knihe píšu, že lahodnosť likéru závisí od kvality použitej kávy...
Diskusia k receptu