Kávovo-mascarponové rezy
Foto: valina
Výborný dezert, ktorý nie lenže skvelo chutí, ale aj dobre vyzerá - recept je môj vlastný.
44
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
500 g |
|
150 g |
|
3 lyžice |
|
1 lyžička |
|
1 bal. |
|
2 ks |
|
1/2 l |
|
2 dcl |
|
|
|
|
|
500 ml |
|
500 ml |
|
2 ks |
|
2 bal. |
|
2 lyžice |
|
(alebo rum) |
|
Postup
-
1
Celé vajce vymiešame s cukrom, pridáme olej, mlieko a premiešanú múku s práškom do pečiva, sódou, kávou. Pečieme pri 200 °C 30 min.
- 2
Vychladnutý korpus natrieme lekvárom a pokračujeme plnkou:
- 3
Zo šľahačky a stužovača si vyšľaháme tuhú šľahačku. Zvlášť mascarpóne s vanilkou a kávou. Potom to spojíme. 1/3 natrieme na korpus a prikladáme piškóty rovnou časťou natreté lekvárom. Dôkladne pokvapkáme Amarettom a dáme druhú vrstvu plnky. Ozdobíme a posypeme mletou kávou.
Tiež kávový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu