Nepečená gaštanová roláda

Kávovo-gaštanová miniroláda bez pečenia (fotorecept)

Autor receptu: siuuu

Čím som staršia, tým radšej mám jednoduché recepty. Ja príliš neholdujem krémovým dezertom ani gaštanovému pyré, ale táto roláda je naozaj výborná...* Myslím že recept som zahliadla tu na Vareche, len som si trocha upravila suroviny (množstvo aj zloženie)... Naozaj odporúčam vyskúšať.

8-10
porcií
30 (+ odležanie) minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Všetky suroviny na korpus zmiešame na kompaktnú hmotu. Zabalíme do potravinárskej fólie a dáme do chladničky cca na 3/4 hodinku až hodinu.
  2. Medzitým si urobíme krém, ktorý je tiež veľmi rýchly - zmiešame mascarpone, postrúhané (rozmrvené) rozmrazené gaštanové pyré a rum alebo rumovú arómu. Odložíme do chladničky.
  3. Následne medzi dvomi papiermi na pečenie rozvaľkáme kakaovo-kávovú hmotu na plát hrubý asi 1/2 až 3/4 cm (spodný papier aj vrch jemne poprášime práškovým cukrom), potrieme krémom (trocha krému si odložíme na ozdobenie) a pomocou spodného papiera na pečenie zrolujeme.
  4. Roládu zabalíme a vložíme na noc alebo aspoň na pár hodín do chladničky. Pred podávaním ozdobíme zvyškom krému a podávame. Mne chýbala nejaká farba, tak som zdobila guľôčkami červených ríbezlí.