Kávovo-čokoládový likér fotorecept

eviana - fotkaeviana, 12. marca 2014
Kávovo-čokoládový likér (fotorecept)
Foto: eviana

Ďalšia časť likérového seriálu... alias čo sa bude piť v bare u Eviany II :)

15-20 minút
príprava

Suroviny

200 ml
2 PL
200 g
2 PL
1 ks
300 ml
150 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    deň vopred si pripravíme šľahačku s kávou - môj výmysel (aj to tak vyzerá, ale aróma skvelá)

    Kávovo-čokoládový likér (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...2 PL mletej zrnkovej kávy vmiešame do šľahačkovej smotany a odložíme v uzavretej nádobe do chladu - min. na 5 hodín, ideálne deň vopred

    Kávovo-čokoládový likér (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...káva sa v studenej smotane neusadí na dne, preto ju treba prácne precediť cez sitko - aspoň 2x

    Kávovo-čokoládový likér (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...pripravíme si ostatné suroviny

    Kávovo-čokoládový likér (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...kávovú šľahačku nalejeme do hrnca, nalámeme do nej čokoládu a dáme za stále miešania prevrieť

    Kávovo-čokoládový likér (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...stále miešame, po prevretí odstavíme z ohňa, do ešte horúceho pridáme 2 PL instantnej kávy a poriadne premiešame, aby sa káva rozpustila

    Kávovo-čokoládový likér (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...trochu salka primiešame ku kávovo-čokoládovej šľahačke

    Kávovo-čokoládový likér (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ...zvyšok salka dáme do väčšej misy a prilejeme k nemu všetku čokoládovo-kávovú šľahačku, poriadne premiešame

    Kávovo-čokoládový likér (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ...pridáme rum, vymiešame

    Kávovo-čokoládový likér (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    ...pridáme vodku, premiešame

    Kávovo-čokoládový likér (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ...na záver všetko dohromady šialeným tempom vymiešame... a potom už Na zdravie! :)

    Kávovo-čokoládový likér (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
odskúšané: postup mi prišiel zbytočne komplikovaný - takže som ho zjednodušila: v šľahačke roztopíme čokoládu, pridáme celé salko, uvarenú silnú kávu (normálne zaliatu nesku - malý hrnček), nakoniec prilejeme rum (vodku som nedávala). Prevaríme spolu, premiešame a hotovo


1x buffy
no ty si teda @mil á evianka, fešne likérová! ty si takto aj trochu nebezpečná, keď nás necháš popiť takého destiláty :-))) no, ale byť pod vplyvom takéhoto, no mňam :-))) dúfam, že kotly máš pripravené :-)))