Kávovo-čokoládový likér (fotorecept)
Autor receptu: eviana
Ďalšia časť likérového seriálu... alias čo sa bude piť v bare u Eviany II :)
Postup
- deň vopred si pripravíme šľahačku s kávou - môj výmysel (aj to tak vyzerá, ale aróma skvelá)
- ...2 PL mletej zrnkovej kávy vmiešame do šľahačkovej smotany a odložíme v uzavretej nádobe do chladu - min. na 5 hodín, ideálne deň vopred
- ...káva sa v studenej smotane neusadí na dne, preto ju treba prácne precediť cez sitko - aspoň 2x
- ...pripravíme si ostatné suroviny
- ...kávovú šľahačku nalejeme do hrnca, nalámeme do nej čokoládu a dáme za stále miešania prevrieť
- ...stále miešame, po prevretí odstavíme z ohňa, do ešte horúceho pridáme 2 PL instantnej kávy a poriadne premiešame, aby sa káva rozpustila
- ...trochu salka primiešame ku kávovo-čokoládovej šľahačke
- ...zvyšok salka dáme do väčšej misy a prilejeme k nemu všetku čokoládovo-kávovú šľahačku, poriadne premiešame
- ...pridáme rum, vymiešame
- ...pridáme vodku, premiešame
- ...na záver všetko dohromady šialeným tempom vymiešame... a potom už Na zdravie! :)