Kávovo-čokoládový likér (fotorecept)

Autor receptu: eviana

Ďalšia časť likérového seriálu... alias čo sa bude piť v bare u Eviany II :)

15-20 minút
príprava

Postup

  1. deň vopred si pripravíme šľahačku s kávou - môj výmysel (aj to tak vyzerá, ale aróma skvelá)
  2. ...2 PL mletej zrnkovej kávy vmiešame do šľahačkovej smotany a odložíme v uzavretej nádobe do chladu - min. na 5 hodín, ideálne deň vopred
  3. ...káva sa v studenej smotane neusadí na dne, preto ju treba prácne precediť cez sitko - aspoň 2x
  4. ...pripravíme si ostatné suroviny
  5. ...kávovú šľahačku nalejeme do hrnca, nalámeme do nej čokoládu a dáme za stále miešania prevrieť
  6. ...stále miešame, po prevretí odstavíme z ohňa, do ešte horúceho pridáme 2 PL instantnej kávy a poriadne premiešame, aby sa káva rozpustila
  7. ...trochu salka primiešame ku kávovo-čokoládovej šľahačke
  8. ...zvyšok salka dáme do väčšej misy a prilejeme k nemu všetku čokoládovo-kávovú šľahačku, poriadne premiešame
  9. ...pridáme rum, vymiešame
  10. ...pridáme vodku, premiešame
  11. ...na záver všetko dohromady šialeným tempom vymiešame... a potom už Na zdravie! :)