Kávové zrná trochu inak
Foto: kucharocka123
Kávové zrná so sušienkami.
porcií
príprava
Suroviny
200 g |
|
40 g |
|
40 g mleté |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 PL (do kávy) |
|
pár kvapiek |
|
Na namáčanie: | |
100 g (70 % kakaa) |
|
Postup
-
1
Uvaríme silnú instantú kávu hustej konzistencie, vymiešame a necháme vychladiť.
- 2
Kakaové sušienky rozmixujeme alebo zomelieme. Preložíme do misy, zmiešame s mletými lieskovcami a kakaom.
- 3
Do suchej zmesi pridáme studené nahrubo nastrúhané maslo, kondenzované mlieko, rumovú arómu a kávu. Ručne vypracujeme hustú tvarovateľnú hmotu, upravíme do bochníka a necháme cca 10 minút stuhnúť v chladničke.
- 4
Z vychladnutej hmoty vyformujeme dlhé valčeky, ktoré krájame na rovnaké diely (1 diel cca 20 g). Z každého vygúľame medzi dlaňami ovál, stlačíme do tvaru kávového zrna a pomocou tenkej rukoväte drevenej varešky urobíme cez stred zárez. Ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, potom odložíme do chladničky.
- 5
Stuhnuté kávové zrná namáčame do čokolády rozpustenej vo vodnom kúpeli a ukladáme na mriežku, aby prebytočná čokoláda odkvapkala. Nakoniec necháme vychladiť a odležať v chlade. Dobrú chuť!
Tiež kávové zrná:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu