Kávové zrná
Kávové zrná
Autor receptu: mysiacik
Postup- Na falošný marcipán si preosejeme cukor a aj sušené mlieko, pridáme med a po lyžičkách vodu, ale veľmi pomaly, aby nám vznikla hmota konzistenciou podobná plastelíne.
- Keď to máme hotové, papier na pečenie posypeme práškovým cukrom a falošný marcipán vyvaľkáme a nakrájame na štvorce. Keď máme vyvaľkané, pripravíme si kávovú plnku.
- Všetky ingrediencie na plnku spolu zmiešame a možeme plniť naše kávové zrná. Ja mám doma formu na kávové zrná, takže mne to ide ľahšie, ale kto nemá, snaží sa ich vytvarovať a na záver použiť menšiu varešku a v strede akoby rozpoliť každé zrnko, aby sa čo najviac podobali na kávové zrnko.
- Necháme zrná vychladnúť a nakoniec ich namočíme do čokoládovej polevy, ktorú si spravíme roztopením čokolády, masla a Cery.
|