Kávové rezy s rumom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
70 minút
príprava
35 minút
na 160-170 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv vymiešame žĺtky s cukrom do peny. Postupne pridáme orechy, strúhanku, kakao a prášok do pečiva. Nakoniec primiešame zľahka sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri teplote 160 – 170 °C.
  2. Po upečení korpus necháme vychladiť a pokvapkáme rumom a kávou. Pripravíme prvú plnku zmiešaním cukru, masla a vajíčok.
  3. Pri príprave druhej plnky roztopíme čokoládu nad parou, zmiešame ju spolu so silnou kávou a po vychladnutí obe plnky spojíme a natrieme na korpus.
  4. Ak sme si ešte nechali trochu plnky, dozdobíme ňou rezy. Pre kontrast môžeme použiť aj lístky čerstvej mäty.