Kávové rezy s rumom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
70 minút príprava |
35 minút na 160-170 °C |
Postup- Najprv vymiešame žĺtky s cukrom do peny. Postupne pridáme orechy, strúhanku, kakao a prášok do pečiva. Nakoniec primiešame zľahka sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri teplote 160 – 170 °C.
- Po upečení korpus necháme vychladiť a pokvapkáme rumom a kávou. Pripravíme prvú plnku zmiešaním cukru, masla a vajíčok.
- Pri príprave druhej plnky roztopíme čokoládu nad parou, zmiešame ju spolu so silnou kávou a po vychladnutí obe plnky spojíme a natrieme na korpus.
- Ak sme si ešte nechali trochu plnky, dozdobíme ňou rezy. Pre kontrast môžeme použiť aj lístky čerstvej mäty.
|