Kávové nebíčko v pusinke

renfri - fotkarenfri, 3. októbra 2010

Suroviny

Cesto:
4 ks
200 g
1 ks
220 g
1/2 ks
3 PL
4 PL
4 PL
Plnka:
500 ml
2 ks - prášok
6 PL
1 ks
1 ks
1 ks
1 ks
4 ks - plátky
Poleva:
100 g
1 ks
2 PL
1 ks
2 plátky




Postup

  1. 1

    Cesto: žĺtky vyšľahať s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Pridať olej, vodu. Preosiatu múku zmiešať s práškom do pečiva a mletou kávou. Sypkú zmes vmiešať do žĺtkovej peny, dobre premiešať. Nakoniec pridať tuhy sneh zo 4 bielkov.

  2. 2

    Plnka: Z mlieka, vanilkového pudingu a cukru uvariť hustý puding a miešať do vychladnutia. Do vychladnutého pudingu pridať kyslú smotanu. Smotanu na šľahanie a stužovač vyšľahať na tuhú šľahačku a vmiešať do pudingu.

  3. 3

    Želetína: 4 plátky želatíny ponoriť do 2 PL vody, nechať 10 min napučať. Zahriať želatínu aby sa rozpustila, ale nesmie vrieť. Do rozpustenej želatíny vmiešať 3 PL krému krému a dobre premiešať. Želatínový krém vmiešať do zbytku krému a hneď natrieť na vychladnuté cesto.

  4. 4

    Poleva: Čokoládu rozpustiť vo vodnom kúpeli a nechať takmer vychladnúť, ale nie stuhnúť. Kyslú smotanu zmiešať s cukrom a vmiešať do čokolády. Želatínu pripraviť rovnako ako pri kréme a vmiešať do čokoládovo-smotanovej hmoty. Hotovú polevu natrieť na krém. Na pár hodín odložiť do chladničky.

Diskusia k receptu

emica
zelatin ide do cokolady nie jue mi to jasne
alexdidi
tiež som ešte nepočula, aby sa do čokolády dávala želatina...a čo s tým citrónom?
mamatata2
Asi treba vyskúšať, tento recept pošlem priateľke, ktorá je na pečenie veľmi šikovná, lebo príprava želatíny vo všeobecnosti bola zatiaľ vždy nad moje sily.
evanaaa
Myslím, že nie je nezvyčajné, že sa želatína vmieša do smotany a že je tam čokoláda, čo na tom.Ale aj mňa mätie ten citrón, dúfam, že sa nepridáva do čokolády, to by už ozaj nepasovalo. Ten citrón vôbec v recepte bynemal byť.
evanaaa
Krém sa mi tiež zdá trochu komplikovaný- 2 pudingy na pol l mlieka, iste sa ťažko rozmiešava, do toho šľahačka, kyslá smotana, a ešte do toho hustého aj stužovač. Ale ak je recept už vyskúšaný a ide to, tak je v poriadku, len treba vyskúšať.
jeka
vyzerá chuťovo dobre,už je aj opísaný a najbližšie vyskúšaný.Ďakujem za recept.
enge149
tiež sa mi zdá dosť náročný aj kalorický,ale treba vyskúšať a napísať..ja mám radšej diétnejšie,ale každému podľa chuti a hlavne zdravia,alebo potom jed.lístok doplniť ovocím a vyvážiť tie tuky a sacharidy...
astheart
Mám vyzkoušenou polevu: čokoláda na vaření a kysaná smetana. Je to lahodné a není to tuhé, dá se to tudíž dobře krájet. Ta želatina mi tam také nesedí. Určitě bych ji tam nedávala.
astheart
Dodávám: bez přidání cukru do polevy z čokolády a kys. smetany.
zifi
Dobry receptik - len poznamka k postupu (pre mna):

Bod 2 popisuje Krem.
Potom Plnka je Krem (z bodu 2) + Zelatina (z bodu 3)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia