Suroviny
| Cesto: | |
| 4 ks |
|
| 200 g |
|
| 1 ks |
|
| 220 g |
|
| 1/2 ks |
|
| 3 PL |
|
| 4 PL |
|
| 4 PL |
|
| Plnka: | |
| 500 ml |
|
| 2 ks - prášok |
|
| 6 PL |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 4 ks - plátky |
|
| Poleva: | |
| 100 g |
|
| 1 ks |
|
| 2 PL |
|
| 1 ks |
|
| 2 plátky |
|
Postup
-
1
Cesto: žĺtky vyšľahať s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Pridať olej, vodu. Preosiatu múku zmiešať s práškom do pečiva a mletou kávou. Sypkú zmes vmiešať do žĺtkovej peny, dobre premiešať. Nakoniec pridať tuhy sneh zo 4 bielkov.
- 2
Plnka: Z mlieka, vanilkového pudingu a cukru uvariť hustý puding a miešať do vychladnutia. Do vychladnutého pudingu pridať kyslú smotanu. Smotanu na šľahanie a stužovač vyšľahať na tuhú šľahačku a vmiešať do pudingu.
- 3
Želetína: 4 plátky želatíny ponoriť do 2 PL vody, nechať 10 min napučať. Zahriať želatínu aby sa rozpustila, ale nesmie vrieť. Do rozpustenej želatíny vmiešať 3 PL krému krému a dobre premiešať. Želatínový krém vmiešať do zbytku krému a hneď natrieť na vychladnuté cesto.
- 4
Poleva: Čokoládu rozpustiť vo vodnom kúpeli a nechať takmer vychladnúť, ale nie stuhnúť. Kyslú smotanu zmiešať s cukrom a vmiešať do čokolády. Želatínu pripraviť rovnako ako pri kréme a vmiešať do čokoládovo-smotanovej hmoty. Hotovú polevu natrieť na krém. Na pár hodín odložiť do chladničky.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Bod 2 popisuje Krem.
Potom Plnka je Krem (z bodu 2) + Zelatina (z bodu 3)