Kávové nebíčko v pusinke

Autor receptu: renfri

Postup

  1. Cesto: žĺtky vyšľahať s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Pridať olej, vodu. Preosiatu múku zmiešať s práškom do pečiva a mletou kávou. Sypkú zmes vmiešať do žĺtkovej peny, dobre premiešať. Nakoniec pridať tuhy sneh zo 4 bielkov.
  2. Plnka: Z mlieka, vanilkového pudingu a cukru uvariť hustý puding a miešať do vychladnutia. Do vychladnutého pudingu pridať kyslú smotanu. Smotanu na šľahanie a stužovač vyšľahať na tuhú šľahačku a vmiešať do pudingu.
  3. Želetína: 4 plátky želatíny ponoriť do 2 PL vody, nechať 10 min napučať. Zahriať želatínu aby sa rozpustila, ale nesmie vrieť. Do rozpustenej želatíny vmiešať 3 PL krému krému a dobre premiešať. Želatínový krém vmiešať do zbytku krému a hneď natrieť na vychladnuté cesto.
  4. Poleva: Čokoládu rozpustiť vo vodnom kúpeli a nechať takmer vychladnúť, ale nie stuhnúť. Kyslú smotanu zmiešať s cukrom a vmiešať do čokolády. Želatínu pripraviť rovnako ako pri kréme a vmiešať do čokoládovo-smotanovej hmoty. Hotovú polevu natrieť na krém. Na pár hodín odložiť do chladničky.