Kávové kolieska fotorecept
Jednoduchá príprava, koláčiky s chuťou kávy zvládne aj začiatočník. Môžu byť aj na blížiace sa sviatky.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 200 g |
|
| 150 g |
|
| 70 g |
|
| 40 g mleté |
|
| 1 bal. |
|
| 20 g |
|
| 1 ČL |
|
| 1 ČL |
|
| Krém: | |
| 150 g čerstvé |
|
| 100 g |
|
| 3 PL uvarená, vychladnutá |
|
| Poleva: | |
| 100 g |
|
| 1-2 PL uvarená, vychladnutá |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto.
-
2
Do misy preosejeme múku, pridáme na strúhadle nastrúhanú Heru a zbytok surovín.
-
3
Vymiesime rukou alebo mixérom hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a dáme do chladničky stuhnúť.
-
4
Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku rozvaľkáme na hrúbku 3 mm, pomocou formičky alebo pohárom vykrojíme kolieska. Plech vyložíme papierom na pečenie, poukladáme pripravené kolieska. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 10 minút.
-
5
Krém: Uvaríme kávu. Zmäknuté maslo a cukor vymiešame do hladka, po častiach pridáme vychladnutú kávu.
-
6
Upečené kolieska naplníme krémom.
-
7
Spájame po dve kolieska.
-
8
Nakoniec pripravíme polevu - práškový cukor a kávu vymiešame do hladka. Polevu nanesieme na kolieska a ozdobíme kávovými zrnkami. Dáme do chladničky stuhnúť.









Ďakujem za nahliadnutie receptu som rada že sa recept páči.