Drobné kávové pečivo
Kávové kolieska (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Jednoduchá príprava, koláčiky s chuťou kávy zvládne aj
začiatočník. Môžu byť aj na blížiace sa sviatky.
15 ks porcií |
50 minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup
- Suroviny na cesto.
- Do misy preosejeme múku, pridáme na strúhadle nastrúhanú Heru a zbytok surovín.
- Vymiesime rukou alebo mixérom hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a dáme do chladničky stuhnúť.
- Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku rozvaľkáme na hrúbku 3 mm, pomocou formičky alebo pohárom vykrojíme kolieska. Plech vyložíme papierom na pečenie, poukladáme pripravené kolieska. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 10 minút.
- Krém: Uvaríme kávu. Zmäknuté maslo a cukor vymiešame do hladka, po častiach pridáme vychladnutú kávu.
- Upečené kolieska naplníme krémom.
- Spájame po dve kolieska.
- Nakoniec pripravíme polevu - práškový cukor a kávu vymiešame do hladka. Polevu nanesieme na kolieska a ozdobíme kávovými zrnkami. Dáme do chladničky stuhnúť.