Drobné kávové pečivo

Kávové kolieska (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Jednoduchá príprava, koláčiky s chuťou kávy zvládne aj začiatočník. Môžu byť aj na blížiace sa sviatky.

15 ks
porcií
50 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto.
  2. Do misy preosejeme múku, pridáme na strúhadle nastrúhanú Heru a zbytok surovín.
  3. Vymiesime rukou alebo mixérom hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a dáme do chladničky stuhnúť.
  4. Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku rozvaľkáme na hrúbku 3 mm, pomocou formičky alebo pohárom vykrojíme kolieska. Plech vyložíme papierom na pečenie, poukladáme pripravené kolieska. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 10 minút.
  5. Krém: Uvaríme kávu. Zmäknuté maslo a cukor vymiešame do hladka, po častiach pridáme vychladnutú kávu.
  6. Upečené kolieska naplníme krémom.
  7. Spájame po dve kolieska.
  8. Nakoniec pripravíme polevu - práškový cukor a kávu vymiešame do hladka. Polevu nanesieme na kolieska a ozdobíme kávovými zrnkami. Dáme do chladničky stuhnúť.