Kávová torta od babky

3sandra3 - fotka3sandra3, 13. decembra 2010

:-))

30 minút
na 160-170 °C

Suroviny

Cesto:
8 ks
210 g
110 g, alebo orechy
120 g
Krém:
8 ks
140 g
250 ml
40 g
250 g
120 silná čierna ml,/prefiltrov.alebo instantná/




Postup

  1. 1

    Cesto: Z bielkov a prášk.cukru ušľaháme tuhý sneh. Jemne doňho primiešame pomleté mandle /orechy/ a polohrubú múku. Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie, vylejeme do nej cesto a dáme upiecť. Vychladnutý korpus pozdlžne rozkrojíme na tri časti a každý pokvapkáme kávou.

  2. 2

    Krém: Žĺtky, cukor, smotanu a hladkú múku miešame nad parou 20 - 30 minút, kým nevznikne hustý puding. Vychladnutú masu postupne pridávame do rozšľahaného masla a za stáleho miešania prilejeme asi 100 ml kávy /presné množstvo podľa konzistencie krému/. Rozkrojený korpus spojíme krémom, ktorým natrieme aj celý povrch torty.

  3. 3

    Boky torty ozdobíme mandľovými lupienkami.

Diskusia k receptu

marta5
Iste bude super,podobny krem robim,este tam pridavam kakao,robim ho do orechovej torty kazde Vianoce a vo velke sviatky.Vyskusam aj tento novy recept.
ribana
Ja mam taky istý postup akurat do cesta pridam vzdy troska oleja to koli tomu aby bola piskota vlacna.....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia