:-))
30 minút
na 160-170 °C
na 160-170 °C
Suroviny
Cesto: | |
8 ks |
|
210 g |
|
110 g, alebo orechy |
|
120 g |
|
|
|
Krém: | |
8 ks |
|
140 g |
|
250 ml |
|
40 g |
|
250 g |
|
120 silná čierna ml,/prefiltrov.alebo instantná/ |
|
Postup
-
1
Cesto: Z bielkov a prášk.cukru ušľaháme tuhý sneh. Jemne doňho primiešame pomleté mandle /orechy/ a polohrubú múku. Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie, vylejeme do nej cesto a dáme upiecť. Vychladnutý korpus pozdlžne rozkrojíme na tri časti a každý pokvapkáme kávou.
- 2
Krém: Žĺtky, cukor, smotanu a hladkú múku miešame nad parou 20 - 30 minút, kým nevznikne hustý puding. Vychladnutú masu postupne pridávame do rozšľahaného masla a za stáleho miešania prilejeme asi 100 ml kávy /presné množstvo podľa konzistencie krému/. Rozkrojený korpus spojíme krémom, ktorým natrieme aj celý povrch torty.
- 3
Boky torty ozdobíme mandľovými lupienkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu