:-))
30 minút
na 160-170 °C
na 160-170 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 8 ks |
|
| 210 g |
|
| 110 g, alebo orechy |
|
| 120 g |
|
|
|
|
| Krém: | |
| 8 ks |
|
| 140 g |
|
| 250 ml |
|
| 40 g |
|
| 250 g |
|
| 120 silná čierna ml,/prefiltrov.alebo instantná/ |
|
Postup
-
1
Cesto: Z bielkov a prášk.cukru ušľaháme tuhý sneh. Jemne doňho primiešame pomleté mandle /orechy/ a polohrubú múku. Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie, vylejeme do nej cesto a dáme upiecť. Vychladnutý korpus pozdlžne rozkrojíme na tri časti a každý pokvapkáme kávou.
- 2
Krém: Žĺtky, cukor, smotanu a hladkú múku miešame nad parou 20 - 30 minút, kým nevznikne hustý puding. Vychladnutú masu postupne pridávame do rozšľahaného masla a za stáleho miešania prilejeme asi 100 ml kávy /presné množstvo podľa konzistencie krému/. Rozkrojený korpus spojíme krémom, ktorým natrieme aj celý povrch torty.
- 3
Boky torty ozdobíme mandľovými lupienkami.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu