Kávová torta od babky

Autor receptu: 3sandra3

:-))

30 minút
na 160-170 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Z bielkov a prášk.cukru ušľaháme tuhý sneh. Jemne doňho primiešame pomleté mandle /orechy/ a polohrubú múku. Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie, vylejeme do nej cesto a dáme upiecť. Vychladnutý korpus pozdlžne rozkrojíme na tri časti a každý pokvapkáme kávou.
  2. Krém: Žĺtky, cukor, smotanu a hladkú múku miešame nad parou 20 - 30 minút, kým nevznikne hustý puding. Vychladnutú masu postupne pridávame do rozšľahaného masla a za stáleho miešania prilejeme asi 100 ml kávy /presné množstvo podľa konzistencie krému/. Rozkrojený korpus spojíme krémom, ktorým natrieme aj celý povrch torty.
  3. Boky torty ozdobíme mandľovými lupienkami.