Kávová šarlota fotorecept

elysa - fotkaelysa, 23. februára 2013
Kávová šarlota (fotorecept)
Foto: elysa

Chutný kávový dezert pre tých,čo majú radi kávové dobroty...

4-6
porcie
35 minút
príprava

Suroviny

6 - 7 plátkov
4 ks
4 ks (na sneh)
100 g
1 ks
 štipka
1 PL
4 PL
400 ml
 na ozdobenie




Postup

  1. 1

    Želatínu namočíme do studenej vody,piškóty uložíme na "stojáka" do tortovej formy tak,že im konce odrežeme a tie uložíme na dno tortovej formy a pokvapkáme ich kávou.Instantnú kávu zalejeme 4 PL horúcej vody.

    Kávová šarlota (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Žľtky,soľ,práškový cukor,vanilku a kakao dobre vyšľaháme.

    Kávová šarlota (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Želatínu vyžmýkame z vody,zalejeme horúcou kávou a dobre rozmiešame.Pridáme 2 PL žľtkového krému,rozmiešame metličkou.

    Kávová šarlota (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Želatínovú zmes chvíľku miešame,keď trošku ochladne dobre ju zašľaháme do žľtkovej zmesy.

    Kávová šarlota (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vyšľaháme dotuha šľahačkovú smotanu.

    Kávová šarlota (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vyšľaháme dotuha aj bielky.

    Kávová šarlota (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do tuhého snehu z bielkov zašľaháme žľtkový krém.

    Kávová šarlota (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Do zmesy z bielkov a žľtkového krému vmiešame šľahačku jemnejšou metličkou,alebo ručne.

    Kávová šarlota (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Vymiešaný krém navrstvíme do tortovej formy s piškótami.Dáme stuhnúť do chladničky.

    Kávová šarlota (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Pri tomto recepte postupujeme rýchlo,aby nám želatína v kréme nestuhla skôr,ako bude krém pripravený.Ja som mala len 4 plátky želatíny,musí jej byť viac,myslím,že tých 6-7 bude akurát,u nás sa zjedla hneď,tak nehrozilo,že by ušla z podnosu...:) Pred podávaním som ju posypala nahrubo postrúhanou čokoládou.

    Kávová šarlota (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

sisuk
zbožňujem zákusky s kávou, určite vyskúšame
valeri
Páči sa aj mne, ale ak som dobre porozumela, tie žĺtky tam idú vlastne surové?
elysa
ano,idu surove,tak ako do majonezy,alebo tiramisu,v lete tieto recepty nerobim,len v zime,vajicka mam z chovu z dvora,od spolahlivej osoby,uz som myslela aj na variant-ze tie kremy vyslaham nad parou,ale je zima...:) tak som urobila z cerstvych takto...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia