Foto: elysa
Chutný kávový dezert pre tých,čo majú radi kávové dobroty...
porcie
príprava
Postup
-
1
Želatínu namočíme do studenej vody,piškóty uložíme na "stojáka" do tortovej formy tak,že im konce odrežeme a tie uložíme na dno tortovej formy a pokvapkáme ich kávou.Instantnú kávu zalejeme 4 PL horúcej vody.
-
2
Žľtky,soľ,práškový cukor,vanilku a kakao dobre vyšľaháme.
-
3
Želatínu vyžmýkame z vody,zalejeme horúcou kávou a dobre rozmiešame.Pridáme 2 PL žľtkového krému,rozmiešame metličkou.
-
4
Želatínovú zmes chvíľku miešame,keď trošku ochladne dobre ju zašľaháme do žľtkovej zmesy.
-
5
Vyšľaháme dotuha šľahačkovú smotanu.
-
6
Vyšľaháme dotuha aj bielky.
-
7
Do tuhého snehu z bielkov zašľaháme žľtkový krém.
-
8
Do zmesy z bielkov a žľtkového krému vmiešame šľahačku jemnejšou metličkou,alebo ručne.
-
9
Vymiešaný krém navrstvíme do tortovej formy s piškótami.Dáme stuhnúť do chladničky.
-
10
Pri tomto recepte postupujeme rýchlo,aby nám želatína v kréme nestuhla skôr,ako bude krém pripravený.Ja som mala len 4 plátky želatíny,musí jej byť viac,myslím,že tých 6-7 bude akurát,u nás sa zjedla hneď,tak nehrozilo,že by ušla z podnosu...:) Pred podávaním som ju posypala nahrubo postrúhanou čokoládou.
Diskusia k receptu