Kávová šarlota (fotorecept)

Autor receptu: elysa

Chutný kávový dezert pre tých,čo majú radi kávové dobroty...

4-6
porcie
35 minút
príprava

Postup

  1. Želatínu namočíme do studenej vody,piškóty uložíme na "stojáka" do tortovej formy tak,že im konce odrežeme a tie uložíme na dno tortovej formy a pokvapkáme ich kávou.Instantnú kávu zalejeme 4 PL horúcej vody.
  2. Žľtky,soľ,práškový cukor,vanilku a kakao dobre vyšľaháme.
  3. Želatínu vyžmýkame z vody,zalejeme horúcou kávou a dobre rozmiešame.Pridáme 2 PL žľtkového krému,rozmiešame metličkou.
  4. Želatínovú zmes chvíľku miešame,keď trošku ochladne dobre ju zašľaháme do žľtkovej zmesy.
  5. Vyšľaháme dotuha šľahačkovú smotanu.
  6. Vyšľaháme dotuha aj bielky.
  7. Do tuhého snehu z bielkov zašľaháme žľtkový krém.
  8. Do zmesy z bielkov a žľtkového krému vmiešame šľahačku jemnejšou metličkou,alebo ručne.
  9. Vymiešaný krém navrstvíme do tortovej formy s piškótami.Dáme stuhnúť do chladničky.
  10. Pri tomto recepte postupujeme rýchlo,aby nám želatína v kréme nestuhla skôr,ako bude krém pripravený.Ja som mala len 4 plátky želatíny,musí jej byť viac,myslím,že tých 6-7 bude akurát,u nás sa zjedla hneď,tak nehrozilo,že by ušla z podnosu...:) Pred podávaním som ju posypala nahrubo postrúhanou čokoládou.