Kávová roláda
Kávová roláda

Kávová roláda

bibi1979 - bez fotkybibi1979, 23. mája 2021
Kávová roláda
Foto: bibi1979

Výborná kávová roláda z nadýchaného cesta s ešte lepším krémom. Ideálna k šálke dobrej kávy.

30 minút
príprava

Suroviny

Cesto:
5 ks
5 PL
5 PL
1 bal.
1-2 KL
4 PL
štipka
Krém:
400 ml
1-2 KL
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Bielky so štipkou soli vyšľaháme do tuhej peny, po častiach pridávame kryštálový cukor.

  2. 2

    Žĺtky, kávu a vodu vymiešame do peny. Keď bude zmes dobre napenená postupne pridávame preosiatu múku s práškom do pečiva. Poriadne premiešame.

  3. 3

    Do žĺtkovej zmesi po častiach pridávame vyšľahané bielky, aby nám vzniklo jemné a vláčne cesto. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rozohriatej rúre cca 10-15 minút.

  4. 4

    Ešte z horúceho upečeného cesta stiahneme papier na pečenie a prenesieme ho na utierku a zrolujeme. Necháme vychladnúť.

  5. 5

    Kým cesto chladne, pripravíme krém. Do malého hrnčeka dáme cca 100 ml smotany s kávou, zohrievame a necháme kávu rozpustiť, ale pozor, smotana nesmie zovrieť! Do misky nalejeme zvyšnú smotanu s práškovým cukrom, prilejeme a smotanu s kávou (nesmie byť horúca, iba vlažná). Vyšľaháme tuhý krém.

  6. 6

    Vychladnutý korpus rozvinieme a nanesieme krém - nie úplne k okraju (aby krém nevyšiel z rolády keď ju budeme rolovať) a roládu stočíme. Môžeme dozdobiť krémom ak nám ostal a kávovými zrnami alebo posypať kakaom. Dáme chladiť. Prajem vám dobrú chuť ?☕

Diskusia k receptu

haji
Pěkná roláda a jistě chutná! Pečeme v rozehřáté troubě - na kolik stupňů?
bibi1979
@haji (23.5.2021 18:35)

Ja som piekla najskôr na 180 stupňov a potom som stíšila na 160 ale záleží aj od rúri , treba sledovať ;-)