Foto: bibi1979
Výborná kávová roláda z nadýchaného cesta s ešte lepším krémom. Ideálna k šálke dobrej kávy.
príprava
Postup
-
1
Bielky so štipkou soli vyšľaháme do tuhej peny, po častiach pridávame kryštálový cukor.
- 2
Žĺtky, kávu a vodu vymiešame do peny. Keď bude zmes dobre napenená postupne pridávame preosiatu múku s práškom do pečiva. Poriadne premiešame.
- 3
Do žĺtkovej zmesi po častiach pridávame vyšľahané bielky, aby nám vzniklo jemné a vláčne cesto. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rozohriatej rúre cca 10-15 minút.
- 4
Ešte z horúceho upečeného cesta stiahneme papier na pečenie a prenesieme ho na utierku a zrolujeme. Necháme vychladnúť.
- 5
Kým cesto chladne, pripravíme krém. Do malého hrnčeka dáme cca 100 ml smotany s kávou, zohrievame a necháme kávu rozpustiť, ale pozor, smotana nesmie zovrieť! Do misky nalejeme zvyšnú smotanu s práškovým cukrom, prilejeme a smotanu s kávou (nesmie byť horúca, iba vlažná). Vyšľaháme tuhý krém.
- 6
Vychladnutý korpus rozvinieme a nanesieme krém - nie úplne k okraju (aby krém nevyšiel z rolády keď ju budeme rolovať) a roládu stočíme. Môžeme dozdobiť krémom ak nám ostal a kávovými zrnami alebo posypať kakaom. Dáme chladiť. Prajem vám dobrú chuť ?☕
Tiež kávová roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja som piekla najskôr na 180 stupňov a potom som stíšila na 160 ale záleží aj od rúri , treba sledovať ;-)