Kávová roláda
Kávová roláda
Autor receptu: bibi1979
Výborná kávová roláda z nadýchaného
cesta s ešte lepším krémom.
Ideálna k šálke dobrej kávy.
Postup
- Bielky so štipkou soli vyšľaháme do tuhej peny, po častiach pridávame kryštálový cukor.
- Žĺtky, kávu a vodu vymiešame do peny. Keď bude zmes dobre napenená postupne pridávame preosiatu múku s práškom do pečiva. Poriadne premiešame.
- Do žĺtkovej zmesi po častiach pridávame vyšľahané bielky, aby nám vzniklo jemné a vláčne cesto. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rozohriatej rúre cca 10-15 minút.
- Ešte z horúceho upečeného cesta stiahneme papier na pečenie a prenesieme ho na utierku a zrolujeme. Necháme vychladnúť.
- Kým cesto chladne, pripravíme krém. Do malého hrnčeka dáme cca 100 ml smotany s kávou, zohrievame a necháme kávu rozpustiť, ale pozor, smotana nesmie zovrieť!
Do misky nalejeme zvyšnú smotanu s práškovým cukrom, prilejeme a smotanu s kávou (nesmie byť horúca, iba vlažná). Vyšľaháme tuhý krém.
- Vychladnutý korpus rozvinieme a nanesieme krém - nie úplne k okraju (aby krém nevyšiel z rolády keď ju budeme rolovať) a roládu stočíme. Môžeme dozdobiť krémom ak nám ostal a kávovými zrnami alebo posypať kakaom. Dáme chladiť. Prajem vám dobrú chuť ?☕