Kávová roláda

Kávová roláda

Autor receptu: bibi1979

Výborná kávová roláda z nadýchaného cesta s ešte lepším krémom. Ideálna k šálke dobrej kávy.

30 minút
príprava

Postup

  1. Bielky so štipkou soli vyšľaháme do tuhej peny, po častiach pridávame kryštálový cukor.
  2. Žĺtky, kávu a vodu vymiešame do peny. Keď bude zmes dobre napenená postupne pridávame preosiatu múku s práškom do pečiva. Poriadne premiešame.
  3. Do žĺtkovej zmesi po častiach pridávame vyšľahané bielky, aby nám vzniklo jemné a vláčne cesto. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rozohriatej rúre cca 10-15 minút.
  4. Ešte z horúceho upečeného cesta stiahneme papier na pečenie a prenesieme ho na utierku a zrolujeme. Necháme vychladnúť.
  5. Kým cesto chladne, pripravíme krém. Do malého hrnčeka dáme cca 100 ml smotany s kávou, zohrievame a necháme kávu rozpustiť, ale pozor, smotana nesmie zovrieť! Do misky nalejeme zvyšnú smotanu s práškovým cukrom, prilejeme a smotanu s kávou (nesmie byť horúca, iba vlažná). Vyšľaháme tuhý krém.
  6. Vychladnutý korpus rozvinieme a nanesieme krém - nie úplne k okraju (aby krém nevyšiel z rolády keď ju budeme rolovať) a roládu stočíme. Môžeme dozdobiť krémom ak nám ostal a kávovými zrnami alebo posypať kakaom. Dáme chladiť. Prajem vám dobrú chuť ?☕