Ovsená kaša

Kaša z ovsených vločiek

Autor receptu: elixir

Už som tu dlho nebola, začnem teda receptom, ktorý zvládne aj školák. :) Aj keď i ten sa dá spraviť tak rôznorodo. Kolega na služobke robieval raňajky a jeho ovsená kaša strčila do vrecka tú, ktorú som občas varila ja...a stali sa z nej moje obľúbené raňajky.

1
porcia
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na prípravu tohoto receptu treba drobné vločky (Kleinblatt). Tie sa uvaria rýchlejšie domäkka než klasické vločky. Do malého hrnca treba nasypať vločky, zaliať mliekom, premiešať a nechať zohrievať, kým mlieko nezačne vrieť. Počas zohrievania sa o vločky netreba starať, takže je čas očistiť a pripraviť ovocie.
  2. Kašu dovaríme, keď je v hrnci ešte stále na povrchu vločiek trochu mlieka, nemalo by byť kompletne vyvarené. Dáme na tanier, pridáme ovocie, poprášime škoricou a pokvapkáme lyžičkou medu. Budem sa tešiť, ak sa podelíte o vaše varianty.