Kari cheesecake (fotorecept)

Autor receptu: passco

Medzi môj najoblubenejši zákusok patrí rozhodne cheesecake. Kedže som milovníkom jedál z východu a celkovo netradičných jedál, rozhodol som sa vytvoriť jednu odvážnu kombináciu.

8
porcií
30 minút
príprava
140 minút
na 150 °C

Postup

  1. Rozomelieme si Bebe sušienky, ktoré vložíme do misky a zalejeme roztopeným maslom a šťavou zo 100 g zázvoru (Ja som mal trošku suchší zázvor takže môže byť aj menej) následne rukou poriadne premiešame aby sa všetky ingrediencie rozmiešali a spojili.
  2. Na maslom vymastený plech (ten menší tuším 26cm) vysypeme korpus z bebe keksov, rovnomerne s ním vyložíme dno a aj boky, ktoré by mali byť o cca 1,5 cm vyššie. Potom korpus popritláčame lyžicou.
  3. Korpus dáme zapiecť pri teplote 180 °C po dobu 10 minút. Potom ho vytiahneme a necháme vychladnúť.
  4. Kokosové mlieko, mascarpone, kari a 100 g cukru dáme do nádoby. POZOR! Píšem v recepte 2 lyžičky kari ale je to dosť aromatické a pre citlivejšie jazýčky odporúčam menšiu dávku cca 1 čajovú lyžičku!
  5. Celú zmes miešame mixérom niekoľko minút, tak aby vznikla krémová hmota.
  6. žĺtka s cukrom(50g) vymiešame do peny a opatrne vmiešame do kari krému. Potom si vyšľaháme bielka so štipkou soli, ale nie úplne do tuha tak na 70%(Pretože pri uplne tuhom snehu vznikajú hrudky a je s tým viac práce) a zľahka vmiešame do krému.
  7. Ananás nakrájame na tenké pásiky. Stačí polovica z konzervy. Potom ho vysypeme do krému a ešte raz krém aj s ananásom zľahka premiešame.
  8. Hotový krém vylejeme na predpečený korpus.
  9. Celú túto zmes dáme do rúry piecť pri teplote 150 °C po dobu približne 80 minút. Pozor vyššia teplota už o 10 °C spôsobuje, že koláč sa neupečie ale skôr zhorí za tých 80 minút! Po dobu pečenia rúru neotvárajte( Ja som tak samozrejme urobil :) ) Po dokončení pečenia vypnite rúru a pootvorte dvierka na rúre o cca 2 cm a nechajte ešte hodinu relaxovať. Potom koláč vyberte, nechajte vychladnúť a dajte na min. 6 hodín do chladničky. Prajem dobrú chuť