Karfiolové rezne fotorecept

danculka - fotkadanculka, 2. júla 2011
Karfiolové rezne (fotorecept)
Foto: danculka
45 minút
príprava

Suroviny

500 g
50 g
60g (krupica)
1/2 dl
podľa potreby ,vegeta/domáca/
podľa potreby
čerstvo nastrúhaný 1/2 čl
na obalenie
podľa potreby na vysmážanie
100 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Karfiol umyjeme a uvaríme v slanej vode a nakrájame nadrobno...

    Karfiolové rezne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Urobíme si bešamel, na masle popražíme hrubú múku a zalejeme mliekom a povaríme...

    Karfiolové rezne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    hustý bešamel ochutíme ingredienciami , hore uvedených...

    Karfiolové rezne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    čerstvo nastrúhaný muškátový orech...

    Karfiolové rezne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    do bešamelu zamiešame syr a vajíčka a potom karfiol....

    Karfiolové rezne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    do strúhanky kladieme kôpky karfiolovej kaše.aobalíme v strúhanke...

    Karfiolové rezne (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vyprážame rezne...

    Karfiolové rezne (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    podávame z obľúbeným šalátom,dobrú chuť!!!!!

    Karfiolové rezne (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

silvana7
To vyzerá dobre a je to rychlejsie, ako stat pri obalované karfiolu
danculka
A bešamel si ochutíš,všelijako,podľa svojej chuti,je to fajn...
danculka
Zabudla som Ťa privítať na VARECHE,nech sa ti páčia recepty a nech ti pomôžu pri výbere,čo na tanier:))))))))))))
sovka62
Dobréééé.... Blíži sa čas, keď manžel začne z každej návštevy trhu nosiť karfiol (niekedy preto, že bol veľmi pekný, inokedy, že bol lacný a niekedy len tak, lebo karfiol má veľmi rád). Najradšej ho má vyprážaný, aj ja ho mám rada, ale to nekonečné obaľovanie a 10 cm vrstva oleja na vyprážanie ma ničí. Tak vyskúšam a dúfam, že mu bude chutiť. Ďakujem.
danculka
Tiež využívam sezónnu zeleninu,a potom sa už vymýšľa,nám chutilo,vyskúšaj...
hviezdickaz
pripomenula si mi rezne z roznej zeleniny,ktore robieva moja svokra,a su velmi chutne ... takze ukladam,receptik sa mi paci. A este @danculka ,nezobrazuje sa mi tretia fotka ... ,neviem,ci len mne,alebo aj ostatnym :)
klaura
výborný recept a dá sa obmieňať aktuálnou zeleninou ... viem si ho predstaviť s nastrúhanou cuketou, mrkvou, kelom a samozrejme brokolicou ... do bešamelu môžme zamiešať čokoľvek čo máme v chladničke ... viem bude to už celkom iný recept, ale ten nápad zostáva ... :)
danculka
@klaura je to presne tak,použiješ všetky zbytky z chladničky a pochutia:))))dík za komenty..
straka1
Ja tomu hovorím Fašírky z karfiolu.Len mám ešte dobrú radu-pracné obaľovnie karfiolu v múke a strúhanke robte presypovaním v igelitovom vrecúšku.Možno to všetci ovládate-ale predsa,
danculka
@straka1 ,toto sa neobaľuje v trojobale,ale len v strúhanke,a s tým bešamelom by to nebolo bobre tak obaľovať...
zmmm
ja robím takto: karfiol rozdelím na ružičky, uvarím v slanej vode ale nie domäkka, scedím, ružičky popučím vidličkou, posypem krupicou, prikryjem pokrievkou a nechám chvíľu postáť, aby krupica navlhla. Vmiešam vajíčko, dochutím vegetou, ak je masa redšia pridám strúhanku. Vyformujem bochníčky, obalím v strúhanke a z obidvoch strán na oleji vysmážam.
modrykamen
Karfiol na akýkoľvek spôsob, ale tento recept bude moja jednička pre jednoduchosť a rýchlosť.