Karfiolové placky fotorecept

evusik - fotkaevusik, 24. septembra 2014
Karfiolové placky (fotorecept)
Foto: evusik

zeleninové placky sú výborné len tak samotné, ešte lepšie s dobrým zeleninovým šalátom a pre mäsotariánov ako príloha k mäsu...

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks
1 ks
2 ks
1 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    karfiolové placky sa môžu robiť z predvareného ale aj surového karfiolu... robievam tak i tak a oba spôsoby sú dobré, tentoraz som robila zo surového karfiolu... karfiol, zemiak a mrkvu nasrúhame na hrubšie, pridáme všetky ostatné suroviny a dobre premiešame...

    Karfiolové placky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    necháme chvíľu odstáť, pustí šťavu, ak je cesto husté môžeme pridať trošku mlieka, ak je riedke zahustíme ovsenými vločkami... ovsené vločky používam väčšinou celé, tentoraz som ich ale pomlela v drviči, to je taká rýchlovka a nie sú celkom najemno... zahustiť placky možno aj strúhankou...

    Karfiolové placky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    na panvici rozpálime olej a kladieme lyžicou malé kôpky, ktoré osmažíme na oboch stranách

    Karfiolové placky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    karfiolové placky sú výborné len tak samotné a ešte lepšie so šalátom z jogurtu a uhoriek

    Karfiolové placky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pre tých ktorým placky nestačia, pridáme bravčové soté so šampiňónmi

    Karfiolové placky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

denyany
Ale si mi narobila chute! Placky by stačili.:-)
methi
Robievam take karfiolovo mrkvickove s cesnakom a majoranom do lunch-boxikov detom. K tomu zemiakove pyre, salat zo surovej zeleniny, vzdy vratia misticky vylizane :)
zuzanka1367
Páčia sa mi, dnes som prepustila maslo a na ňom ich skúsim vysmažiť, ďakujem za recept.
evusik
dievčence ďakujem, že ste nakukli :-)
@methi vidíš ja všade dávam cesnak a tu ma to nenapadlo, nabudúce pridám... verím, že dievčatám takéto chutí :)
kecemis
Aj toto je podla mojej chute. Karfiol mam len sa musim donutit, co by namalo byt tak tazke, ked sa pozriem na obrazok.
kukulienka71
že "mäsotariáni"!:-D @evusik , rozosmiala si ma. Ty si taká placková, všetky sú výborné, karfiolové mám veľmi rada, urobím aj podľa teba. Jemné a vkusné aranžmá.
jamarlen
vyzerajú chutnučko…
piecť v mafínových mištičkách si neskúšala?
jamarlen
P.S. a neskúšala si náhodou varený zemiak a ostatnú zeleninu surovú?
budem veľmi rád odpovedi….
evusik
@kecemis je to rýchlovka... len to vysmážanie :)
@kukulienka71 no veď keď sú vegetariáni tak sú aj mäseotariáni a iný tariáni :-)
@jamarlen v mufinkovej forme som už skúšala všeličo ale placky nie, ale dobrý nápad :) a vareným zemiakom nič nepokazíš, hlavne keď človek chce zužitkovať napr. zemiaky od obeda alebo minulého dňa... robila som z uvareného karfiolu a uvarených zemiakov a bez mrkvy ale zo surovej zeleniny sa mi to tuším páčilo viac :)
jamarlen
vďaka za odpoveď. robievame zo surového srúhaného karfiolu, či brokolice s mrkvou aj so zelerom, je to oveľa chutnejšie, ako z predvareného… a pochopila si ma dobre - niekedy sa nezjedia na obed varené zemiaky a večera sa žiada ľahšia…:)
evusik
@jamarlen keby sme mali prasiatko tak zbytky poje ale takto ich musíme pojesť my :-) ale vážne, ja väčšinou zo zemiakov ktoré nezjeme robím sedliacku omeletu - zemiaky opražím, pridám čo doma mám, rajčinu, papriku, klobásku... popražím, hodím tam zopár vajec a nechám stuhnúť a je to... a dá sa to obmieňať donekonečna, ale takých jedál je spústa a určite má každá domácnosť to svoje :)
marienka44
@Evusik , teraz som placky dokoncila. Malá zmena: karfiol. ruzicky som naparila na anticorovom paráčiku all dente. Po vychladnuti som ich postruhala, pridala som vsetko, co Ty (2 zemiaky postruhane, 1 mrkvu, mlete ovsenné vlocky, cesnak, majoranku, petrz. vnatku, 2 domáce vajcia, 1-2 PL múky). Masa sa uz pocas vysmázania na slnec. oleji rozpadala, obracat som musela s obracackou za pomoci vidlicky. Potom som placky opatrne ukladala do sklenenej misky, kde bola kuch. papierova utierka (odsat tuk). Ale pri servirovaní sa placky rozpadli na drobne kusy. Placky mali farbu ako Tvoje, trochu tmavsie, lebo som dúfala, ze to pomôže. Kde som urobila chybu? :-)
evusik
@marienka44 no s plackami je niekedy problém, robia sa od oka, zemiaky môžu byť vodovejšie atď... mne sa zdalo to moje cesto až moc husté ešte som prilievala trošku mlieka...
ja keď pečiem placky, spravím jednu malú, ochutnám, ak treba dochutím a keď sa rozpadá tak zahustím... väčšinou strúhankou, alebo mletými vločkami to zväčša pomôže... inak skutočne neviem... niekedy sa mi podarí cesto na prvý šup a niekedy nie... asi som ti moc nepomohla :)
marienka44
@Evusik , u nas boli jody a v jednom stanku piekli placky a langose. Tamojsia kucharka mi povedala, ze chyba bola v tom, ze som dala malo vajec. Vajcia posobia ako pojidlo. Dakujem za recept, este raz vyskusam. Pekny den vsetkym, aj Tebe, Evusik
margaretka28
@evusik , mali sme ich dnes na obed, boli výborné, ani nemám čo odfotiť, ja som tam pridala ešte trošku mletej rasce, vločky som dala celé a pridala som aj trochu strúhanky, Dakujem :-)
kimlo
Robil som cez víkend, sú výborné, vďaka za recept...
zuzanka1367
@ evusik ďakujem za recept, placky sú výborné, podľa @ methi som pridala cesnak a majoran. Doporučujem ich ochutnať aj mäsoteriánom
evusik
@Zuzanka1367 (24.11.2018 14:06)

Určite boli nielen výborné, ale aj krásne vyzerajú :) normálne si mi narobila chute, už som dávno nerobila. Ďakujem za krásne foto :-)
martamm
Prave ich robim, pridam este struhane udene tofu pre navysenie bielkovin 😁
1x evusik




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia