Karfiolové placky (fotorecept)

Autor receptu: evusik

zeleninové placky sú výborné len tak samotné, ešte lepšie s dobrým zeleninovým šalátom a pre mäsotariánov ako príloha k mäsu...

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. karfiolové placky sa môžu robiť z predvareného ale aj surového karfiolu... robievam tak i tak a oba spôsoby sú dobré, tentoraz som robila zo surového karfiolu... karfiol, zemiak a mrkvu nasrúhame na hrubšie, pridáme všetky ostatné suroviny a dobre premiešame...
  2. necháme chvíľu odstáť, pustí šťavu, ak je cesto husté môžeme pridať trošku mlieka, ak je riedke zahustíme ovsenými vločkami... ovsené vločky používam väčšinou celé, tentoraz som ich ale pomlela v drviči, to je taká rýchlovka a nie sú celkom najemno... zahustiť placky možno aj strúhankou...
  3. na panvici rozpálime olej a kladieme lyžicou malé kôpky, ktoré osmažíme na oboch stranách
  4. karfiolové placky sú výborné len tak samotné a ešte lepšie so šalátom z jogurtu a uhoriek
  5. pre tých ktorým placky nestačia, pridáme bravčové soté so šampiňónmi