Karfiolové placky (fotorecept)
Autor receptu: evusik
zeleninové placky sú výborné len tak samotné, ešte lepšie s dobrým zeleninovým šalátom a pre mäsotariánov ako príloha k mäsu...
4 porcie |
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- karfiolové placky sa môžu robiť z predvareného ale aj surového karfiolu... robievam tak i tak a oba spôsoby sú dobré, tentoraz som robila zo surového karfiolu...
karfiol, zemiak a mrkvu nasrúhame na hrubšie, pridáme všetky ostatné suroviny a dobre premiešame...
- necháme chvíľu odstáť, pustí šťavu, ak je cesto husté môžeme pridať trošku mlieka, ak je riedke zahustíme ovsenými vločkami... ovsené vločky používam väčšinou celé, tentoraz som ich ale pomlela v drviči, to je taká rýchlovka a nie sú celkom najemno... zahustiť placky možno aj strúhankou...
- na panvici rozpálime olej a kladieme lyžicou malé kôpky, ktoré osmažíme na oboch stranách
- karfiolové placky sú výborné len tak samotné a ešte lepšie so šalátom z jogurtu a uhoriek
- pre tých ktorým placky nestačia, pridáme bravčové soté so šampiňónmi