Karfiolová hlava (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

10 - 20 minút
príprava

Postup

  1. očistené zemiaky dáme uvariť - tieto som varil v tlakovom hrnci - sú lepšie , chutnejšie a vraj aj zdravšie
  2. očistenú a opláchnutú karfiolovú hlavu dáme obvariť do osolenej vody do polozmeknutia
  3. salámu ,slaninu nakrájame na kliny ,aby sa nám lepšie zatrkávali do karfiolu množstvo neuvádzam ... koľko dáte toľko bude - vypucujete chladničku
  4. do vymastenej sklenenej misy nasypeme na dno z predvarených - uvarených zemiakou
  5. do karfiolovej hlavy pozapichujeme kúsky údenin
  6. napichanú hlavu dáme na stred misy a obsypeme ju zvyškom uvarených zemiakou
  7. pripravíme si zmes na zaliatie vyšlahané vajíčka, posekaná petržlenová vnaťka -iné bylinky , cesnak ....
  8. zahustíme postrúhaným syrom , osolíme ovegetíme
  9. zmes nalejeme na karfiol a rozotrieme ,uzavrieme misu a šups stým do trúby
  10. a máme upečeno
  11. DOBRÚ CHUŤ