Foto: danda3
Náš dnešný obed - vysmážaný karfiol + pečené zemiaky + uhorkový šalát + tsatsiky = naše najobľúbenejšie jedlo.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Surový karfiol rozoberieme na ružičky, obalíme v trojobale, ja dávam do strúhanky sezam, ale nemusí byť. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov, dáme do nej rozohriať plech, potom ho vyberieme, vyložíme papierom na pečenie, potriem olejom, poukladáme karfiol, opäť pokvapkáme olejom a dáme piecť na cca 15 minút.
-
2
Kým sa karfiol pečie, pripravíme si zemiaky, dobre ich vydrhneme aj so šupou, opláchneme, necháme odtiecť a do misy nakrájame na menšie kúsky, pridáme trošku oleja, korenie na americké zemiaky, rascu, vňaťku, premiešame a vysypeme na plech vyložený papierom na pečenie. Dáme do rúry ku karfiolu, teda ak máte tú možnosť, že sa dajú piecť naraz dva plechy. Teplotu zvýšim na 210 stupňov.
-
3
Karfiol po 15 minútach poobraciame, opäť pokvapkáme olejom a dáme piecť, treba sledovať, keď už je pekne hnedý vyberieme a dopekáme už len zemiaky. PRÍPRAVA tsatsiky dresingu - Uhorku ošúpeme, najemno nastrúhame, šťavu vytlačíme, potom pridáme podľa chuti korenie tsatsiky, soľ, kôpor, trošku oleja, jogurt, premiešame a dáme do chladu. Tento dresing robievam namiesto tatarky.
-
4
Hotový karfiol.
-
5
Upečené zemiaky.
@babicka2 : ukradnem aj tvoj nápad na obalovanie :-))
a 1 PL olej. Zemiaky vyberiem, a teraz oem / nechtom /, nakram na kry a mm dať na panvicu, alebo dať na vymastenplech a vloiť do try. Zemiaky pred dopečen kontrolujem a a začajchytať farbu, posem ich zľahka hladkou mou, zostanchrumkav- nezabudn posypať bylinkami, pr mpetrlen.
U zosta len pripraviť niečo na zapitie. M noj " Acilko " ak nie je 1 l. mlieko zmieam s 2 ks " Jogurt biely " + 2 PL kyslsmotana,
soľ, korenie podľa chute a komu to nevad pridam si kor./ veľa /
Noj musbyť chladn prilepujem si to 3 a 4 ks. ľadu
Som moravec, tento recept male zelen vyskjte !
A teraz výsledok: Upiekol sa do mäkka, je veľmi chutný, má takú akúsi karfiolovejšiu chuť ako ten predváraný, takže úspech.
Ďakujem.
odporúčam všetkým :-)
@evusik Presne tak, aj ja skoro všetko na plechu, len keď je toho málo, tak klasicky. Ďakujem!♥
@valeri Tak dúfam, že si vyskúšala a že chutilo.♥
Odteraz vysmážam už len takto :)
scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/s720x720/10644802...
naozaj neporovnatelne lepsia karfiolovejsia chut a clovek sa nepoti nad mastnou panvicou, mozem ho jedine odporucit :)
Ďakujem Ti, @Narsila .