Karfiol vysmážaný v rúre

danda3 - fotkadanda3, 1. júla 2012
 Karfiol vysmážaný v rúre
Foto: danda3

Náš dnešný obed - vysmážaný karfiol + pečené zemiaky + uhorkový šalát + tsatsiky = naše najobľúbenejšie jedlo.

20 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

Na vysmážaný karfiol:
Na pečené zemiaky:
Na dresing tsatsiky:
500 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Surový karfiol rozoberieme na ružičky, obalíme v trojobale, ja dávam do strúhanky sezam, ale nemusí byť. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov, dáme do nej rozohriať plech, potom ho vyberieme, vyložíme papierom na pečenie, potriem olejom, poukladáme karfiol, opäť pokvapkáme olejom a dáme piecť na cca 15 minút.

     Karfiol vysmážaný v rúre - obrázok 1
  2. 2

    Kým sa karfiol pečie, pripravíme si zemiaky, dobre ich vydrhneme aj so šupou, opláchneme, necháme odtiecť a do misy nakrájame na menšie kúsky, pridáme trošku oleja, korenie na americké zemiaky, rascu, vňaťku, premiešame a vysypeme na plech vyložený papierom na pečenie. Dáme do rúry ku karfiolu, teda ak máte tú možnosť, že sa dajú piecť naraz dva plechy. Teplotu zvýšim na 210 stupňov.

     Karfiol vysmážaný v rúre - obrázok 2
  3. 3

    Karfiol po 15 minútach poobraciame, opäť pokvapkáme olejom a dáme piecť, treba sledovať, keď už je pekne hnedý vyberieme a dopekáme už len zemiaky. PRÍPRAVA tsatsiky dresingu - Uhorku ošúpeme, najemno nastrúhame, šťavu vytlačíme, potom pridáme podľa chuti korenie tsatsiky, soľ, kôpor, trošku oleja, jogurt, premiešame a dáme do chladu. Tento dresing robievam namiesto tatarky.

     Karfiol vysmážaný v rúre - obrázok 3
  4. 4

    Hotový karfiol.

     Karfiol vysmážaný v rúre - obrázok 4
  5. 5

    Upečené zemiaky.

     Karfiol vysmážaný v rúre - obrázok 5

Diskusia k receptu

marianne69
robievam presne ako aj Ty,niekedy vymenim trojobal za cesticko,super,nenapije sa to zbytocne oleja
archaa
super zlepsovák, Darinka, urcite si nan spomeniem co nevidiet ;)
lusinkab
no tak to som este neskusala, ale mam karfiol v chladnicke a planovala som ho zajtra vyprazat ale vyskusam podla teba :-) dakujem
izabella929
super nápad, aspoň sa nenapije toľko oleja a je lahší na žalúdok)) krásny ho máš moja.-))
mata3636
aj ja "vyprážam" karfiol v rúre. je to omnoho lepšie ako klasicky vyprážať. ja aj karbonátky - mäsové či sójové - robím v rúre. spotrebujem pri tom pár lyžíc oleja. čo je to, oproti minimálne dvom deci oleja, keby som vyprážala na panvici. aspoň nemám potom výčitky, že som jedla nezdravé, vyprážané. super obed, hned by som si dala
sofiak
môžem sa spýtať - netreba ho ani predvariť? lebo potom super vec
používateľ nemá avatar
plk
plk
Tiez mam rovnaku otazku ako sofiak. V rure karfiol robim takmer rovnako. Ale vzdy ho predtym par minut povarim v osolenej vode - ale nie uplne do uvarenia. Potom uz ale nesolim a nedochucujem.
danda3
Ďakujem za milé komentáre.☺@sofiak @plk Nie, nevarím karfiol, zo začiatku som to tak robila, ale zistila som, že je to zbytočné, že sa upečie tak či tak a trvá to rovnako, takže je to oveľa jednoduchšie a rýchlejšie.☺
sovka62
Už dávno som tu objavila kura vypražené v rúre (mimochodom najlepšie, najšťavnatejšie vyprážané kura aké som kedy jedla) a tak som si povedala, že ak sa vypraží kura, vypraží sa aj karfiol. Skúsila som, bol výborný, len som ho tiež obvárala, ako som sa práve dozvedela, zbytočne. Takže ďakujem za radu, na budúce bude podľa teba surový.
danda3
Ja tiež vysmážam kura len v rúre, karfiol milujeme, ale to státie pri smažení v tom teple, uf uf...tak som skúšala a skúšala a robím už len takto, síce teraz také množstvá už robiť nemusím, ale aj tak, no ale syn príde v utorok domov, tak už mám od neho objednávku na karfiol a možno sa mu aj zmrzlina ujde.♥
3sandra3
toto je dobrý nápad... aspoň nebude mať v sebe toľko oleja ...
používateľ nemá avatar
plk
plk
@danda3 , dakujem. Najblizsie spravim bez toho predvarenia.
babicka2
Ak môžem poradiť, odkedy obaľujem karfiól v nikroténovom sáčku (najprv v múke, vajíčko s troškou mlieka v 7 dcl pohári, potom v tom istom sáčku v strúhanke) je to najobľúbenejšie naše jedlo. V tom sáčku obaľujem trasiem, prevaľujem aj 5-6 karfiólov naraz.
martamm
Môžem sa spýtať, aký účel má to rohohriatie plechu? Ináč recept výborný, určite budem takto "vyprážať" najbližšie, som zvedavá na reakciu zvyšku rodiny...
mia2404
Aj ja tak robievam dokonca aj cukety , ale tieť som zvykla predvariť ale teraz už skúsim aj takto .
@babicka2 : ukradnem aj tvoj nápad na obalovanie :-))
tinca
@sovka to kura bez vyprážania som dávno pridala ja a často ho robím aj karfiol, patizón je to oveľa zdravšie.
daewootn
.....dievčence, predvariť, nepredvariť - treba si to vyskť, jnepredvam, zemiaky si predvar / nov/ na 15 min., v tomto prade ich neem, var ich vo vode kde som pridal 1 PL soľ
a 1 PL olej. Zemiaky vyberiem, a teraz oem / nechtom /, nakram na kry a mm dať na panvicu, alebo dať na vymastenplech a vloiť do try. Zemiaky pred dopečen kontrolujem a a začajchytať farbu, posem ich zľahka hladkou mou, zostanchrumkav- nezabudn posypať bylinkami, pr mpetrlen.
U zosta len pripraviť niečo na zapitie. M noj " Acilko " ak nie je 1 l. mlieko zmieam s 2 ks " Jogurt biely " + 2 PL kyslsmotana,
soľ, korenie podľa chute a komu to nevad pridam si kor./ veľa /
Noj musbyť chladn prilepujem si to 3 a 4 ks. ľadu
Som moravec, tento recept male zelen vyskjte !
sovka62
Tak som to dnes skúsila, karfiol som nevarila, len rozobrala na ružičky, osolila, obalila v trojobale, poukladala na plech vystlaný papierom, pokvapkala olejom a šupla do rúry. Plech som nepredhrievala, karfiol som neobracala, len som ho nechala 35 minút piecť.
A teraz výsledok: Upiekol sa do mäkka, je veľmi chutný, má takú akúsi karfiolovejšiu chuť ako ten predváraný, takže úspech.
Ďakujem.
evanaaa
Práve idem zajtra vyprážať dva veľké karfioly, tak mi recept padol vhod, vyskúšam v rúre, lebo som si predstavila, ako sa budem spolu s ním pražiť aj ja, ale pre porovnanie jeden predvarím trochu a druhý nie, aspoň uvidím ten rozdiel, aby som nabudúce vedela, ktorý spôsob nám vyhovuje.
mary3
Niečo úžasné, super, paráda, vďaka danda3, karfiol takto chutí naozaj ako karfiol, ja som ho osolila až hotový aby bol zvonka chrumkavý, a do tsatsiky som dala aj čerstvý prelisovaný cesnak - úžasné, menej pracné, menej mastné, skratka úžasná mňamka !!!
1x danda3
afataga
ja takto robievam placky, fasirky aj rezne, vyskusam aj karfiol
danda3
Ďakujem veľmi pekne za komentáre!♥ @sovka Som veľmi rada, že si vyskúšala, ja som zase v utorok robila podľa Teba, t.j. neotáčala som ho a super, ďakujem za ďalšiu vychytávku. @mary3 Ďakujem, som veľmi rada, že sa podarilo a že chutilo, teším sa!♥ @afataga Ja tiež fašírky, kufra bežne, aj rezne, len toho karfiolu som sa bála. Tak dúfam, že sa podarí!☺@martamm Má to zmysel taký, že sa hneď začne piecť karfiol a už sa nemusí rozohrievať plech.♥
janger
Mali ste chutny obed, vyborne jedno s druhym.... Este som karfiol takto nerobila.
1x danda3
tinca
@danda3 , tak dnes bol karfiol na obed podľa teba,pečený v rúre nie je pre mňa novinka bežne som tak robila, ale z predvareného. To sa nedá porovnať tá chuť,keď sa nepredvarí,takže do neba chválim,bol super zvrchu chrumkavý, vnútri prepečený. Ja som robila s maslovými zemiakmi a s tatarkou. Vyhriala som rúru naplno. 15 min. pri 180 a zvyšok pri 160 st.C. Už ináč ako zo surového nebudem robiť. Takže díky.:)
1x danda3
lusinkab
mila @danda3 dnes konecne prisiel na rad tento karfiol so zemiackami podla teba,no co dodat uzasny to receptik a ta chut sa neda ani opisat.Od nes robim karfiol uz len podla teba.mnam :-)
1x danda3
evusik
@danda3 môj muž je veľmi karfiolový, za taký krásny karfiol ako máš na obrázku by si dal koleno vŕtať :-) ja tiež už dlho "vysmážam" len v trúbe... dám papier na pečenie, na to poukladám karfiol, patizón, cuketu, rezne, kura aj fašírku (mám aj recept na Vareche, tuším na mäsové guľky) pokvapkám olejom a dám piecť...ja som nič nevysmážala ani nepamätám, len takto, v trúbe na plechu.... a aj môj muž minule keď som robila karfiol a cuketu, tak mi prízvukoval: "urob to na plechu, je to tak lepšie"
odporúčam všetkým :-)
1x danda3
danda3
@lusinkab Som rada, že si vyskúšala, teším sa!♥
@evusik Presne tak, aj ja skoro všetko na plechu, len keď je toho málo, tak klasicky. Ďakujem!♥
paeva
aj ja mám nachystaný karfiol na vysmýžanie, určite ho zajtra urobím v rúre. ešte rozmýšlam,,, že to skúsim ako evanaaa, časť trocha predvariť, ako to dopadne, potom šup zemiačky ku karfiolku a bude, držte mi palce
danda3
@paeva Ja som ho tiež predvárala, ale zistila som, že sa urobia rovnako a surový je chuťovo chutnejší. Tak dúfam, že to dobre dopadlo.♥
janger
@danda3 , tak uz som podla tohto tvojho receptu robila druhykrat. Vobec netreba predvarat. Ani plech som nepredhrievala. Za 30 minut hotove a bolo by stacilo este kratsie. Velmi chutne jedlo. Zostava v mojej KK, dakujem :-).
1x danda3
danda3
Ahoj @janger , som veľmi rada, že má tento recept u vás taký úspech, u nás je toto jedlo number 1.♥
havino
@danda , rezne, fašírky som už v rúre piekla, aj som sa to tu dočítala niekde, že aj karfiol do rúry, len som sa akosi obávala, že čo na to moje dve fajnové papuľky rodené, dnes doma neboli, nastal čas, polovičku presvedčím, že pre zdravie otestujeme a bolo to. tento tvoj konkrétny recept som nezahliadla, až dnes ráno, no poviem ti, už nikdy inak karfiol robiť nebudem, na čo aj? ved je chutnejší, ako predvarený a smažený v oleji. vdaka
1x danda3
valeri
hľadám recept na vyprážaný karfiol ale taký, aby som nemusela stáť pri panvici s olejom :-)). Tento recept sa mi veľmi pozdáva, asi to vyhral u mňa :-)
danda3
@havino Som rada, že chutilo, ja už len takto a do strúhanky som tentoraz pridala aj trošku strúhaného syru, čo mi ostal a bolo to super.♥
@valeri Tak dúfam, že si vyskúšala a že chutilo.♥
1nika1
mňam mňam mňam, včera som robila prvýkrát podľa tohto receptu karfiol a dnes musím zase, tak nám chutil :D
1x danda3
natassa22
Skvelý recept, ďakujeme :) teraz sme tento karfiól dopapali a bol ozaj výborný, šťavnatý, chutný a všetci sme boli spokojní.
Odteraz vysmážam už len takto :)
1x danda3
zuzaniatko
Skúšala som tento recept a katastrofa... Neviem kde som urobila chybu ale jednoducho to nevyšlo. Riadila som sa presne podľa postupu a ..... Keď som v rúre vysmážala cuketu tak super ale karfiol veru nie.... Možno som mala väčšie kusy alebo čo... neviete niekto poradiť... Musím variť zdravo lebo máme dietu... žiadne vyprážané, biela múra...
danda3
Milá Zuzka, to ma mrzí, že recept nevyšiel, ale nenapísala si, čo sa stalo, či bol karfiol tvrdý, či veľmi mäkký. Ja dávam menšie kúsky, ako sú na foto, vždy sa podaril, ale nečakaj, že bude taký istý ako smažený v oleji. Olej si nezabudla dať?
rain333
ja vyprážam len v rúre lebo inak nemôžem ale tiež mi nenapadlo karfiol nevariť - takže skúsim, doteraz som vždy predvarila, inak aj ten trik s obaľovaním v sáčkoch je skvelý, žiadny neporiadok po kuchyni :-D inak do vajíčok pri trojobale dávam asi 1 PL oleja....alebo pre zmenu obalím klasicky a ešte raz vo vajíčkach - tiež fajn, vďaka za nápad, odteraz sa karfiol nevarí ;-)
narsila
Od kedy pripravujem karfiol v rure, jem ho aj ja (nemam rada smazene) a moj masozravec ho vymeni aj za maso..
naozaj neporovnatelne lepsia karfiolovejsia chut a clovek sa nepoti nad mastnou panvicou, mozem ho jedine odporucit :)
1x danda3




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia