Karfiol vysmážaný v rúre

Autor receptu: danda3

Náš dnešný obed - vysmážaný karfiol + pečené zemiaky + uhorkový šalát + tsatsiky = naše najobľúbenejšie jedlo.

20 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Postup

  1. Surový karfiol rozoberieme na ružičky, obalíme v trojobale, ja dávam do strúhanky sezam, ale nemusí byť. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov, dáme do nej rozohriať plech, potom ho vyberieme, vyložíme papierom na pečenie, potriem olejom, poukladáme karfiol, opäť pokvapkáme olejom a dáme piecť na cca 15 minút.
  2. Kým sa karfiol pečie, pripravíme si zemiaky, dobre ich vydrhneme aj so šupou, opláchneme, necháme odtiecť a do misy nakrájame na menšie kúsky, pridáme trošku oleja, korenie na americké zemiaky, rascu, vňaťku, premiešame a vysypeme na plech vyložený papierom na pečenie. Dáme do rúry ku karfiolu, teda ak máte tú možnosť, že sa dajú piecť naraz dva plechy. Teplotu zvýšim na 210 stupňov.
  3. Karfiol po 15 minútach poobraciame, opäť pokvapkáme olejom a dáme piecť, treba sledovať, keď už je pekne hnedý vyberieme a dopekáme už len zemiaky. PRÍPRAVA tsatsiky dresingu - Uhorku ošúpeme, najemno nastrúhame, šťavu vytlačíme, potom pridáme podľa chuti korenie tsatsiky, soľ, kôpor, trošku oleja, jogurt, premiešame a dáme do chladu. Tento dresing robievam namiesto tatarky.
  4. Hotový karfiol.
  5. Upečené zemiaky.