Karfiol v karí omáčke (fotorecept)
Autor receptu: mrcookiecook
Tento recept som našiel v jednej starej brožúrke "Diétna kuchyňa" z roku 1959, ktorú mám po našej babke. Ako prílohu v ňom doporučovali ryžu a karfiol mal byť mrazený. Ja som vyskúšal najskôr originálny recept a potom som vymenil ryžu za cestoviny a pridal som smotanu (pôvodne tam bolo len mlieko). Karfiol používam čerstvý. Je to celkom chutné jedlo, hoci to možno na obrázku tak lákavo nevyzerá :-).
8 porcií |
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Na masle speníme pokrájanú cibuľu.
- Pridáme hladkú múku (množstvo podľa toho, akú hustú chceme mať omáčku), premiešame a chvíľku popražíme.
- Potom pridáme 1 čajovú lyžičku karí korenia a premiešame.
- Zalejeme smotanou, rozmiešame, pridáme lyžičku rasce, troška tymiánu a osolíme. Necháme zovrieť.
- Do hrnca s omáčkou pridáme ružičky karfiolu, ktorý sme si predtým krátko predvarili v osolenej vode.
- Nakoniec dolejeme mlieko a za občasného miešania ešte privedieme do varu. Podávame s cestovinami (vretienka, kolienka...) alebo s ryžou... Dobrú chuť! :-)