Karfiol ako mozoček (fotorecept)

Autor receptu: jody

Dávno som to nejedla a netuším prečo, však je to také dobré! :-))) Ale včera som si na to spomenula a nemala som pokoja, kým som to nespravila. Tentoraz som namiesto obligátneho čierneho korenia použila dve iné koreniny. Skúste, možno tým budete takí posadnutí ako ja... :-)

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Spolu uvaríme karfiol a zemiaky, ten karfiol trošku dlhšie, novým zemiakom stačí 10 minút. Vývar použijeme do polievky. Ja som si to pripravila deň vopred, takže na druhý deň bolo okrem iného aj treba zohriať zemiaky. :-)
  2. V panvici rozpustíme na slabom plameni trošku masla...
  3. ...šupneme doň zemiaky, pozohrievame, posolíme, obalíme maslom a nakoniec pridáme za hrsť čerstvej vňate. Zemiaky rovno naservírujeme na taniere a pokračujeme s tou istou panvicou.
  4. Rozpustíme ďalší plátok masla, pridáme k nemu za lyžicu oleja a osmažíme na drobno pokrájanú cibuľku do zlatava.
  5. Prisypeme k nej kari korene a spolu popražíme. Dala som len malú lyžičku, ale mohla som aj viac. Hádam nabudúce, čiže zajtra. :-)))
  6. Pridáme na menšie kúsky pokrájaný karfiol a dobre prehrejeme a posolíme.
  7. Do zmesi capneme zo dve vajíčka (závisí od porcie), stiahneme teplotu a miešame, kým nestuhnú.
  8. No povedzme, že takáto konzistencia je ok. :-)))
  9. No a už len nadelíme na taniere, posypeme štipľavou paprikou (poprípade čiernym korením, bielym korením, muškátovým orieškom alebo kvetom... alebo čímkoľvek iným), k tomu ešte misu šalátu z čerstvej zeleniny a... dobrú chuť. :-)