Karé so syrom
Autor receptu: bedrunka
Niekedy pred 30. rokmi som ho niekde vyčítala a veľmi rada ho robievam ako slávnostný obed, lebo vtedy zvyčajne mám najmenej času a chcem sa aj blysnúť. A vždy sa mi to aj podarí. Ešte len o ňom píšem a už sa mi zbiehajú slinky. Je chutné, šťavnaté a zjedia ho aj tí, čo nemilujú cibuľu. Poďme na to
4-6 porcie |
10 minút príprava |
35-40 minút na 180°C °C |
Postup
- Manželovi alebo deťom daj očistiť zemiaky a cibuľu.
Aj 1 cm hrubé karé (bez kosti) im podstrč nech naklepú a ty ho už len osolíš a okoreníš.
Očistenú cibuľu pokrájaš na kocky. Polovičnú dávku do sklovita popražíš na oleji.
- Na suchý plech urobíš 6-8 kopčekov z popraženej cibule, na ňu položíš karé.
Každý kus potrieš 1 KL kečupu a posypeš zvýšenou (2. časť) surovou cibuľou.
Prikryješ plátkami syra tak, aby nikde nevykúkalo mäso.
Vložíš do predhriatej rúry na 180 °C, po 15 min teplotu stiahneš na 160 °C. Keď je syr roztečený a pripečený, za 35-40 min. celkového pečenia, servírujeme.
- Paralelne s mäsom dáš do hrnca variť zemiaky. Mne sa osvedčili iba osolené, lebo potom ich možno poliať tým chutným syrovo-cibuľkovo-mäsovým olejom. A už len kyslá uhorka či nejaký čerstvý šalátik.