Karé s pečeňovou plnkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bravčové karé odblaníme a odrezky použijeme na prípravu šťavy. Mäso narežeme na plátky, vyklepeme natenučko. Pečeň zomelieme, pridáme striedku chleba, vajíčko, múku, soľ, korenie a majorán. Všetko dobre premiešame.
  2. Naklepané mäso uložíme na prestretú potravinársku fóliu. Na mäso uložíme šunku tak, aby bolo zakryté. Navrch priložíme druhú potravinársku fóliu a za pomoci spodnej fólie to celé otočíme tak, aby šunka bola naspodku. Vrchnú fóliu stiahneme. Mäso okoreníme a rozotrieme naň pečeňovú zmes. Zrolujeme do rolády. Kraje spevníme motúzom a varíme asi 20 – 25 minút pri 75 °C.
  3. Ošúpané zemiaky nakrájame na tenké pláty. Tretinu z nich vložíme na plech a osolíme, pridáme tretinu masla. Takto postupujeme aj pri druhej a tretej vrstve. Nakoniec to posypeme parmezánom a zalejeme smotanou. Pečieme v rúre 40 minút pri 170 °C. Uvarené mäso vyberieme z fólie, opečieme na tuku zo všetkých strán, narežeme na plátky a podávame so zemiakmi a s odparenou šťavou.