Foto: nanacel
Jedno z našich obľúbených... moja mama to kedysi volala znojemské...davala tam aj varené vajičko, kyslú smotanu a karamel....ale nám to chutí takto najviac :)
5
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny, slaninka na fotke nie je, tú som na začiatku zabudla. Cibuľu a slaninu nakrájame na kocky.
-
2
Karé si nakrájame na plátky a naklepeme. Plátky osolíme a okoreníme z oboch strán. Cibuľu a slaninu opražíme. Potom pridáme karé a opečieme. Pridáme ešte aj horčicu, premiešame, podlejeme vodou a udusíme domäkka.
-
3
Nakoniec pridáme nakrájané uhorky a dáme prehriať. Dochutíme vegetou. Môžeme priliať aj trocha uhorkovej vody...podľa chuti.
Diskusia k receptu