Karé na horčici fotorecept

nanacel - fotkananacel, 14. februára 2012
Karé na horčici (fotorecept)
Foto: nanacel

Jedno z našich obľúbených... moja mama to kedysi volala znojemské...davala tam aj varené vajičko, kyslú smotanu a karamel....ale nám to chutí takto najviac :)

5
porcií
10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
600 g
2 PL
1/2 pohára




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny, slaninka na fotke nie je, tú som na začiatku zabudla. Cibuľu a slaninu nakrájame na kocky.

    Karé na horčici (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Karé si nakrájame na plátky a naklepeme. Plátky osolíme a okoreníme z oboch strán. Cibuľu a slaninu opražíme. Potom pridáme karé a opečieme. Pridáme ešte aj horčicu, premiešame, podlejeme vodou a udusíme domäkka.

    Karé na horčici (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakoniec pridáme nakrájané uhorky a dáme prehriať. Dochutíme vegetou. Môžeme priliať aj trocha uhorkovej vody...podľa chuti.

    Karé na horčici (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

rea1
ano, hovori sa tomu znojemske. ja si zvyknem maso naklepat vecer, potriet horcicou - u nas na toto fici dijonska - z oboch stran, ulozim na seba a prikryte foliou necham do druheho dna v chladnicke. potom robim tak, ako je tu uvedene, lhorcicu do stavy dam uz plnotucnu a iba 1 PL. kedze maso je "nahorcicovane", uplne to staci. vegetu nepouzivam do nicoho, vajicko tiez nedavam a uhorky krajam na male kocky. je to naozaj vynikajuce jedlo, robievam ho nielen z kare ale aj z krkovice. a niekedy, ked chcem byt velmi rozsafna, nakoniec do stavy pridam trochu smotany na varenie.
evanaaa
Robila som nedávno Znojemské s uhorkami, horčicou, mala som hovädzie, ako v origináli píšu, len je drahšie a každý naň nemá. Využívam zľavy.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia