Kardinálov rez

matus113 - fotkamatus113, 11. marca 2013
Kardinálov rez
Foto: matus113

Koláč s malým množstvom múky.

60 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Videopostup

Suroviny

1 ks
2 ks
50 g
40 g
100 g
3 ks
 na potretie
250 ml
1/2 bal
1 bal
 na posypanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme prvé cesto: zmiešame 3 bielka a 100 g kryštálového cukru. Vymiešame dotuha. Pripravíme druhé cesto: zmiešame 1 vajce, 2 žĺtka, 50 g kryštálového cukru. Vymiešame do peny. Zľahka vmiešame 40 g hladkej múky.

  2. 2

    Plech vyložíme papierom na pečenie. Tubu na zdobenie naplníme cestom z vyšľahaných bielkov. Na plech nastriekame 3 pásy vzdialené 1 cm od seba a 3 cm od okraja plechu. Na druhú stranu plechu zopakujeme ten istý postup. Teraz medzi pásy nastriekame druhé cesto. Dáme piecť na 170 stupňov na 20 minút, ale trúbu necháme pootvorenú, aby sa cesto aj sušilo.

  3. 3

    Vyšľaháme šľahačku s vanilkovým cukrom takmer dotuha. Želatinový stužovač podľa návodu vymiešame ručne pol minúty s pol deci vlažnej vody. Potom vmiešame do šľahačky.

  4. 4

    Upečený korpus preložíme na cukrom posypaný papier. Papier z korpusu treba dať dole ešte za tepla. Na čiastočne vychladené korpusy natrieme ríbezľový alebo malinový džem. Vyšľahanú šľahačku natrieme na polovicu korpusu. Druhú polovicu preklopíme na prvú a jemne pritlačíme. Nakoniec koláč posypeme práškovým cukrom a dáme vychladiť.

Diskusia k receptu

35 komentárov k receptu
Vymazať
Na prvý pokus som ho dosť vysušila, myslela som , že ho vyhodím, ale doma ma prehovorili, tak som naplnila a odložila. Na druhý deň bol výborný, na tretí by bol asi ešte lepší, ale to už nebol.
Vymazať
kardinála robievam z 10-tich vajec a do šľahačky ide stužovač-ja robím šľahačku z 1l krabice a tá je ako betón,takže stužovač nedávam-do šľahačky sa môže pridať ešte ovocie-výborné sú jahody alebo čučoriedky a zákusok je potom väčší a vyzerá honosne-pritom je veľmi jednoduchý a hlavne veľmi chutný-ale ten na obrázku je tiež veľmi pekný:)
Vymazať
tento receptík som už niekde videla, ale podobne ako iné gazdinky vyššie spomenuli, trošku som sa bála toho cesta, tak som si naň netrúfla. videopostup ma ale presvedčil, že nejde o nič zložité, takže pri najbližšej príležitosti určite vyskúšam. ďakujem a ukladám :)
Vymazať
Včera nám ho ponúkli, boli sme na návšteve. Pridali k nemu horúce lesné ovocie. Doooooooobrééééé.... Mala by som sa konečne spamätať a vyskúšať ho aj ja.
Vymazať
@Matus113 : ahoj, tak vtedy davno - v aprili - som to naozaj urobila podla Tvojho receptu, dokonca 2x. druhy x som nedala zelatinu, ale stuzovac a chutilo mi to lepsie. dnes som robila podla ineho receptu a fakt som to olutovala. uz nikdy nebudem robit iny, len tento Tvoj!!!!
zelam krasne vianocne sviatky a vsetko dobre v novom roku!
Vymazať
Dneska som ho robila neviem kde som spravila chybu ale cesto mi po upeceni a vybrani z rury splaslo :( nedalo sa ani pekne odlepit od papiera :( nejak som ho zlupla pospajala a dala slahacku. Je v chladnicke som zvedava aky zajtra bude... :(

Pridaj komentár k receptu: