Kardinálov rez

Autor receptu: matus113

Koláč s malým množstvom múky.

60 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Postup

  1. Pripravíme prvé cesto: zmiešame 3 bielka a 100 g kryštálového cukru. Vymiešame dotuha. Pripravíme druhé cesto: zmiešame 1 vajce, 2 žĺtka, 50 g kryštálového cukru. Vymiešame do peny. Zľahka vmiešame 40 g hladkej múky.
  2. Plech vyložíme papierom na pečenie. Tubu na zdobenie naplníme cestom z vyšľahaných bielkov. Na plech nastriekame 3 pásy vzdialené 1 cm od seba a 3 cm od okraja plechu. Na druhú stranu plechu zopakujeme ten istý postup. Teraz medzi pásy nastriekame druhé cesto. Dáme piecť na 170 stupňov na 20 minút, ale trúbu necháme pootvorenú, aby sa cesto aj sušilo.
  3. Vyšľaháme šľahačku s vanilkovým cukrom takmer dotuha. Želatinový stužovač podľa návodu vymiešame ručne pol minúty s pol deci vlažnej vody. Potom vmiešame do šľahačky.
  4. Upečený korpus preložíme na cukrom posypaný papier. Papier z korpusu treba dať dole ešte za tepla. Na čiastočne vychladené korpusy natrieme ríbezľový alebo malinový džem. Vyšľahanú šľahačku natrieme na polovicu korpusu. Druhú polovicu preklopíme na prvú a jemne pritlačíme. Nakoniec koláč posypeme práškovým cukrom a dáme vychladiť.