Karbonátky z ovsených vločiek (fotorecept)
Autor receptu: mary12cullen
Tento recept som objavila v starom kuchárskom kalendári (2002) a kvôli jednoduchému opisu prípravy som sa rozhodla ho vyskúšať. Karbonátky chutili vynikajúco, tak som recept priniesla aj vám.
9 porcií |
20 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Do vriacej osolenej vody zavaríme ovsené vločky a varíme, kým nevznikne hustá kaša. (Na obrázku je hmota už preložená do misky.)
- Počas prípravy si môžeme dať variť zeleninu (použila som mrazenú).
- Do vychladnutej kaše zamiešame na oleji osmaženú cibuľu, vajíčko, cesnak
- a strúhanku.
- Všetko dobre pomiešame.
- Na pomúčenej doske tvoríme karbonátky,
- ktoré následne obaľujeme v múke, vajci a strúhanke (trojobal).
- Postupne smažíme do zlata.
- Podáveme s uvarenou zeleninou, toastovým (alebo iným) pečivom. Takto vyzerajú karbonátky na priereze.
p.s.: Ospravedlňujem sa za kvalitu fotiek.