Karbonátky z ovsených vločiek (fotorecept)

Autor receptu: mary12cullen

Tento recept som objavila v starom kuchárskom kalendári (2002) a kvôli jednoduchému opisu prípravy som sa rozhodla ho vyskúšať. Karbonátky chutili vynikajúco, tak som recept priniesla aj vám.

9
porcií
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do vriacej osolenej vody zavaríme ovsené vločky a varíme, kým nevznikne hustá kaša. (Na obrázku je hmota už preložená do misky.)
  2. Počas prípravy si môžeme dať variť zeleninu (použila som mrazenú).
  3. Do vychladnutej kaše zamiešame na oleji osmaženú cibuľu, vajíčko, cesnak
  4. a strúhanku.
  5. Všetko dobre pomiešame.
  6. Na pomúčenej doske tvoríme karbonátky,
  7. ktoré následne obaľujeme v múke, vajci a strúhanke (trojobal).
  8. Postupne smažíme do zlata.
  9. Podáveme s uvarenou zeleninou, toastovým (alebo iným) pečivom. Takto vyzerajú karbonátky na priereze. p.s.: Ospravedlňujem sa za kvalitu fotiek.