Foto: zirafninka1
Postup
-
1
Na chutnú sladkú penu potrebujeme len štyri suroviny.
-
2
Do nižšieho hrnca nasypeme trocha cukru.
-
3
Na miernom ohni ho necháme roztopiť. Pridáme zvyšný cukor a upálime na karamel.
-
4
Hrniec zložíme z ohňa a po kúskoch do karamelu pridávame maslo. Metličkou vždy dobre premiešame. Keď pridáme všetko maslo, hrniec vrátime na sporák a spolu za stáleho miešania prehrejeme.
-
5
Hrniec opäť odstavíme zo sporáka a po troške prilievame 100 ml smotany. Vymiešame do krémovej "omáčky".
-
6
V malom hrnci necháme zovrieť vodu. Odstavíme a prikryjeme ohňuvzdornou misou, do ktorej nalámeme čokoládu. Necháme stáť, kým sa čokoláda celkom neroztopí. Karamel a čokoládu spojíme a necháme mierne vychladnúť. Občas premiešame.
-
7
Zvyšnú smotanu na šľahanie vyšľaháme.
-
8
A po troche ju zašľahávame do vlažnej karamelovo - čokoládovej hmoty. Nalejeme do pohárov a necháme stuhnúť v chladničke cca 2 hodiny.
-
9
Pena z mliečnej čokolády.
-
10
Pena zo 70% čokolády.
ukladam